Mimarlık Ofisi

Pin It

Deren Uysal

1989 yılında Marmaris'te doğan Deren Uysal, 2011'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mimar olarak mezun oldu.

Lisans eğitiminin hemen ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başladığı Mimari Tasarım Yüksek Lisansı'nı 2013'te tamamladı. Dereceyle tamamladığı lisans ve yüksek lisans eğitimleri boyunca katıldığı öğrenci mimari yarışmalarından beş farklı ödül aldı.

Profesyonel hayatının başlangıcında İstanbul'da çeşitli ofislerde çalıştı ve çeşitli serbest işler yaptı. Bunlara paralel olarak 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Bina Bilgisi Programı'nda doktora eğitimine başladı. Yarışmalara katılımını profesyonel hayatında da sürdüren Deren Uysal, bugüne kadar katıldığı profesyonel yarışmalardan uluslararası, ulusal ve yerel olmak üzere beş farklı ödül aldı.

Son olarak Çinici Mimarlık'ta çalışmasının ardından, 2016 yılında Marmaris'te kendi bürosunu kurdu. Büro bünyesinde profesyonel işler ve yarışmalarla sürdürdüğü meslek pratiğini, akademik çalışmalarla bir arada yürütmeyi önemli bulan Deren Uysal, aynı zamanda çeşitli üniversitelerde mimari tasarım stüdyolarında yarı zamanlı öğretim görevliliği yapıyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Yaşar Üniversitesi'ndeki stüdyo yürütücülüklerinin ardından, son olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde görev yapıyor.