Mehmet Nazım Özer
Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu.
Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1994 tarihinde mezun oldu ve1995-2004 yılları arasında araştırma görevlisi olarak, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı şehir plancısı (2004-2011), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Tasarım Şube Müdürü (2011-2022) görevini yürütmüştür. 2023 yılında emekli oldu. 2024 yılında MeNO Kentsel Tasarım İşliğini kurdu.
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde Şehircilik Atölyesi, Kentsel Tasarım Atölyesi ve Kentsel Estetik dersine yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak katkı vermektedir.
Kamu Araştırma Programları, TÜBİTAK SOBAG tarafından desteklenen projelerde yer aldı. Kentleşme, Şehircilik ve İklim Şuraları ile On Birinci Kalkınma Planı üyeliği ile TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu “Çağrı Programı Danışma Kurulu Üyeliği”nde (2016 - 2023) bulundu.
Bununla birlikte Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TED Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Danışma Kurullarında yer alıyor. Şehir Plancıları Odasının Koruma, Kentsel Tasarım Komisyonları ile Yayın Kurulu üyeliğinde bulundu.
Kamu Sektöründe ve Akademide olmak üzere 30 yıllık mesleki deneyiminde kentsel planlama, kentsel tasarım ve peyzaj planlama ekseninde olmak üzere koruma, ekoloji, kimlik, yaşam kalitesi temalarında birçok sempozyum, çalıştay ve yayın çalışmaları yaptı.
Mesleki deneyim olarak; Bölge Planı, Havaalanı Gelişim Etüd çalışmaları, Harran Üniversitesi Kampus Projesi ile kent planı ile 1999 Deprem Konutları, kentsel dönüşüm alanları, parkı ve kıyı mekanlarında kentsel tasarım çalışmalarına katkıda bulundu. 2023 depremleri sonrası Hatay Planlama Forumu, Hatay Kentsel Yenileme Stratejisi, Hatay Kritik Altyapı Kılavuzu, Malatya Kentsel Tasarım Rehberi süreçlerini yönetti veya danışmanlıkta bulundu.
49 ulusal ve uluslararası kentsel tasarım yarışmalarından; Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması (Eminönü Meydanı Kısmı) birinci ödül; Gelibolu Yarımadası Odak Alanları Fikir Projesi ile Antalya Kaleiçi Yönlendirme Tabelaları Tasarım Yarışmalarından ikinci ödül; Kurbağalıdere Vadisi (Kadıköy), IABA Antalya 2013 “Şablonlaşan Kentsel Dönüşümden, Şablon Kentler Yaratmayan Kentsel Dönüşüme” proje yarışmalarından eşdeğer ödül olmak üzere 27 projeden ödül almıştır.
Zonguldak Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Koruma, Sivas Kızılırmak ve Çevresi, Antalya Kepez Dokuma Alanı yarışmaları olmak üzere 10 yarışmada jüri üyeliği yapmıştır.