Mimarlık Ofisi

Pin It

Mert Kayasü

Mert Kayasü 1979 yılında Ankara'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini T.E.D. Ankara Koleji'nden tamamladı. 1998 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'ne girdi ve bu bölümden 2002 yılında mezun oldu. Aynı yıl ODTÜ'de yüksek lisans programına başladı ve "Tarihi Dokunun Yenilenmesi: Mardin'de Bir Melez Dolgu Önerisi" adlı tezini 2005 yılında tamamladı.

Öğrenciliğinden beri katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller aldı. 2005 yılı sonuna kadar Ankara'da çeşitli mimarlık bürolarında mimar olarak çalıştı.

Askerlik görevini 2006 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı İs.D.Bşk.lığında Yedek Subay olarak tamamladı. Burada da çeşitli projeler yürüttü.

Mimarlık hayatına 2007 yılında Marmaray CR1 Sözleşmesi kapsamında önce Prota Mühendislik'te, 2009 yılından itibaren de Doğuş İnşaat'ta 36 adet istasyonunun mimari tasarımlarının üretilmesine liderlik etti. Bunun yanında projenin disiplinlinerarası koordinasyon ve kontrat yönetiminde çalıştı.

Halen M. Turhan Kayasü ile MTK Mimarlık bünyesinde ortak, proje yöneticisi ve tasarımcısı olarak çalışmalarını ve araştırmalarını sürdürmektedir.

Bir havacılık tutkunu olan Mert, ticari pilot lisansı sabihidir. Mimarlık çalışmaları dışında İstanbul Havacılık Kulübü'nde uçmaktadır.