Mimarlık Ofisi

Rahmi Uysalkan

1968 yılında Mersin'de dünyaya gelen Rahmi Uysalkan, MEV Toros Okullarında tamamladığı lise eğitiminden sonra mimarlığa, lisans eğitimini 1991 senesinde tamamladığı ODTÜ Mimarlık fakültesinde adım attı.

Bunu izleyen 10 sene boyunca Avusturya'nın başkenti Viyana şehrinde yaşayan Rahmi Uysalkan, bu sene zarfında Viyana Teknik Üniversitesinde "Diploma Ingeneuer für Architektur" derecesini alırken, mesleki çalışma yaşamını da Bemd Stanzel, Christoph Mayrhofer ve Paolo Piva gibi önemli mimarların ofislerinde sürdürdü.

2000-2004 yılları arasında "Hoffmann&Janz Architects" ofisinde proje yöneticisi asistanı olarak işe başlayan mimar, sonraları aynı ofiste çeşitli işlerde proje yöneticiliği yaptı.

2004 yılında serbest meslek kariyerine gittiği Moskova'da başladı ve bu şehirde projeler tamamladı. Daha sonra Kiev'de yapılan ilk 5 yıldızlı otel olan Hyatt-Regency otel inşaatı esnasında design ofis yöneticiliği üstlenen mimar, özellikle otel tasarımı ve yapımı konusunda uzmanlaştı.

Ağustos 2006 tarihinde İstanbul'da kendi ofisini kuran Rahmi Uysalkan, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde misafir stüdyo yürütücülüğü görevini de yapmaktadır.