Salih Çıkman
Uludağ Üniversitesi Mimarlık bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, ülkenin önemli mimarlık ofislerinde önce mimar, daha sonra proje yöneticisi olarak çalıştı.Mimari ve konsept projeler hazırlamanın yanısıra firmaların marka yönetimini yaptı ve creative danışmanlık hizmeti verdi.
Ulusal, uluslararası yarışmalarda dereceler aldı, workshoplara katıldı. 2010’da Mental Design Works'u kurdu. 2012 yılında WAF Finalistleri arasındaki en genç mimar olan Çıkman, aynı yıl Mimar Tülin Meydan ile ortak oldu; İkili okul dönemlerinde başlayan kolektife çalışmalarını Mental Design Works çatısı altında devam ettirme kararı aldılar.
Kurulduğu günden bu yana katıldığı yarışmalarda ekibi ile birçok ödül alan Çıkman, çeşitli üniversitelerin atölye çalışmalarına konuk jüri üyesi olarak katılmaktadır.
IFC (International Finance Corporation) tarafından ülkemizde 2017 yılında uygulanmaya başlanan EDGE (Excellency in Design for Greater Efficiency/ Yüksek Verimlilik için Tasarımda Mükemmellik) Sertifikası pilot projesi ve Sign of the City Awards’ta, devam eden projeler başlığı altında “Türkiye’nin En Yeşil Binası” seçilen Greenox Urban Residence, Kamu alanında “Türkiye’nin En İyi Mimari Projesi” ödülünü 2017’de Bursa Yaşam Merkezi ve Pazar Alanı, 2018’de Bursa Kültür Merkezi gibi imza projeleri hayata geçiren Salih Çıkman, yenilikçi, sürdürülebilir, yaşayan mekanlar, engelliler için engelsiz mekan tasarımı ve üretimi konusunda araştırmalar, uygulamalar yapmaya devam ediyor.