Mimarlık Ofisi

Pin It

Zuhal Kol

Zuhal Kol (1987, İstanbul) güncel çalışma ve araştırmaları, kamusal alan, altyapı ve ekolojik girdilerin kesişimindeki tasarım ilişkilerine odaklanan Openact Architecture’in kurucu ortağı ve mimardır.

Madrid ve İstanbul’da kayıtlı büroları olan stüdyonun projeleri farklı ülkelerde, çeşitli ölçeklerde mimari ve kentsel tasarım işlerini içermektedir.

Zuhal, 2013 yılında Cornell University Master of Architecture + Urban Design programından, 2011 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Mimarlık Fakültesi birincisi olarak mezun oldu. 2010-11 yılları arasında Brandenburg Technical University (DE) bünyesinde Erasmus öğrenci değişim programını tamamladı. 2012-2013 yılları arasında Cornell AAP''deki çalışmaları sırasında, “Petropolis of Tomorrow” araştırma ekibinin bir üyesiydi ve bir araştırma görevlisi olarak Cornell’de çalıştı. Bu araştırmadaki çalışmaları 2016’da Lizbon Triennale’de sergilendi. Profesyonel aktiviteleri süresince İstanbul Teknik Üniversitesi, Cornell University, Europan International Forum gibi akademik kurumlarda ve çeşitli tasarım festivallerinde konuşmacı olarak katılımda bulundu; lisans ve lisansüstü mimarlık stüdyolarında kısa dönem davetli eğitmenlik, jüri üyeliği ve çalıştay yürütücülüğü görevlerinde yer aldı.

Ulusal ve uluslararası mimari yarışmalardaki önerileri çeşitli seviyelerde ödüller aldı. Zagreb “Swap on the River” ve Bandırma Tasarım Parkı projeleri yarışmalarda birincilik ödülü sonrası Hırvatistan ve Türkiye’de uygulamaya geçen yarışma projeleridir.  Makale ve projeleri Water Index, Petropolis of Tomorrow, Association, Praznine, ve Arquitectura Viva gibi basılı yayınlarda yer almış, çalışmaları ayrıca Türkiye, İspanya, ABD, Hırvatistan, Polonya, Portekiz, İtalya, Arjantin, Hollanda ve Çin gibi birçok uluslararası platformda sergilenme olanağı bulmuştur.

2014 yılından beri Madrid’de yaşamaktadır.