Pin It

A/Y Mimarlık

2016 yılında kırk yılı aşkın tecrübeye sahip olan A/Y MİMARLIK'ın kuruluş hikayesi, Mayıs 1975'te İstanbul'da başladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu iki yakın arkadaşı Taksim Meydanı'nda tesadüfen bir araya geldi. Aynı gün karar verdikten sonra, bu güne kadar sürecek harika bir yolculuğu başlattılar. Abbas Hacıömeroğlu / Yalçın Türkdoğan Mimarlık Bürosu, Şubat 1976'da küçük balkonundan Boğaz'ı gören bir çatı katında kuruldu.

A/Y Mimarlık’ın uğraş alanına proje işleri yanı sıra, 1980’li yıllarda, uygulama işleri de katıldı. Tasarladıkları projelerin uygulama ve denetimi dışında sadece uygulayıcı olarak da, konut, mağaza, işyeri, banka ve yönetim binalarının proje uygulama işlerini gerçekleştirdiler. Projecilikten gelen titizlik ve bilgi birikimiyle, uygulama alanında da kalite ve mükemmelliği daima ön planda tuttular.

1989 yılında A/Y Mimarlık, Tasarım, Yapı ve Tic. Ltd. Şti. adıyla şirketleşen ve Temmuz 2001’den itibaren 25 yıllık Taksim Ofisi’nden Beylerbeyi’ndeki yeni binasına taşınan A/Y MİMARLIK, kurulduğu günden bu yana, kurumsallaşmanın ve sağlam bir teknolojik altyapının öneminin bilinciyle, kendini yenileyerek gelişmesini sürdürmektedir.


Harita