Pin It

degostudio

Portfolyosunda farklı ölçek ve tipolojiden projeleri barındıran mimarlık ofisi degostudio 2016 yılında kuruldu.

Kurulduğu günden itibaren, kamu ve özel sektörden kişi, kurum ve kuruluşlara tasarım, mühendislik, sanat ve teknoloji konularından uzmanlarla kurduğu işbirlikleriyle desteklenen, proje ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

2013 yılında Fullkontak ismiyle Volkan Taşkın ve Batu Kepekçioğlu tarafından kurulan firma özellikle ilk dönemlerinde kentsel tasarım ve kamu yapılarıyla öne çıktı. Ekip 2015 yılında, Sultangazi Parkı’nda tasarlanan Tek Saflı Mescit yapısı ile Turgut Cansever Ulusal Mimarlık ödülünü kazandı. 2016 ve 2017 yıllarında mimari projesini hazırladığı Kamil Abduş Gölü Parkı Projesi ile Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödüllerinde sırasıyla analiz ve proje dallarında teşvik ve başarı ödüllerini kazandı.

Kamu sektöründen artarak gelen talebi özelleşmiş bir iş pratiği ile çözme kararı alan Kepekçioğlu ve Taşkın iki yeni ortak ile birlikte LOTStudio’yu kurdular. İki ofisi birlikte yürüten Volkan Taşkın bu dönemde firmaların portfolyosuna halk kütüphaneleri, rehabilitasyon merkezleri, kamu hizmet binaları ve kapalı spor salonları gibi kamu projelerini ekledi.

LOTstudio’daki aktif görevinden 2016 yılında ayrılan Volkan Taşkın aynı yıl Özge Meriç ile başlayan ortaklıkta, Fullkontak markasını isminden başlayarak baştan aşağıya yenilemeye başladı. İsmini degostudio’ya çeviren ofis, uluslararası alanda büyüme hedefiyle, Nedim Ağalar’ı iş stratejisi ve proje yönetiminden sorumlu ortak olarak ekibe kattı. 2017’nin Nisan ayında Tünel’de bulunan şu andaki ofisine taşındı.


Harita