Pin It

HET Peyzaj ve Kentsel Tasarım Ofisi

H.E.T. Peyzaj ve Kentsel Tasarım Ar-Ge Ltd. Şti. Habitat, Ekoloji ve Teknoloji ekseninde kentsel ve bölgesel ölçekte yenilikçi projeler üreten bir firmadır.

Küresel ısınma ve gittikçe artan çevre sorunlarının baskısı altındaki habitatların korunması, onarılması ve dengeli bir şekilde kullanımını sağlayan- ekoloji ve çevre kalitesine katkıda bulunan- sosyal, ekonomik, ekolojik ilişkiler ağının sürdürülebilir şekilde kurulmasında en son teknolojiyi kullanan tasarım ve planlama projelerinin üretilmesi firmanın misyonudur.

Firmanın vizyonu ülkemizde habitat-ekoloji-teknoloji temelinde tasarlanacak yeşil altyapı projelerinin AR-GE çalışmalarının yapıldığı ve uygulamaya yönelik yenilikçi tasarım projelerinin üretildiği öncü bir firma olmak ve bu kapsamda geliştirilen bilgi dağarcığını ve ürünleri ulusal ve uluslararası ölçekte projelerde kullanmaktır.

H.E.T. Peyzaj ve Kentsel Tasarım Ar-Ge Ltd. Şti., İTÜ Arı Teknokent bünyesinde kurulmuş ilk peyzaj ve kentsel tasarım firmalarından biridir. 2017 yılından itibaren bu bünye içerisinde doğa koruma, peyzaj onarımı, sürdürülebilir kentsel tasarım, ekolojik tasarım ve malzemeler konularında hizmet vermeye başlayan firmanın proje deneyimi 2007 yılından beri İTÜ Döner Sermayesi ve İTÜ Nova yükleniciliğinde yürütülmüş bölge, kent, mahalle ve konut ölçeğindeki pek çok bilimsel ve profesyonel projeye dayanmaktadır.