Unilever Algida Dondurma Fabrikası İç Mekan Projesi
Dünyanın ilk ‘Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)’ sertifikası almaya aday Unilever’in Konya’daki Algida dondurma fabrikasının iç mimari tasarımını Studio 13 yaptı.Unilever'in sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Algida Konya fabrikasında; yağmur suyu toplaması ve geri kullanımı, üretim ve depolama alanlarında doğal ışıklandırma yöntemi, üretim alanları ve yardımcı tesislerde ısı geri kazanımı, karbon ayak izinin azaltmak için fabrika lokasyonu optimizasyonu, "sıfır atık" yönetimi, atık arıtma tesisinden ısı üretimi, yerinde atık ayrıştırma sistemi, proses ve yardımcı tesislerde yüzde 100 geri kazanılmış enerji kullanımı, yardımcı tesisler ve üretim alanlarında enerji takibi ve analiz sistemi, fabrikada genelinde yüksek verimli motor ve ekipman kullanımı, enerji tasarrufu amaçlı buhar yerine daha verimli sıcak su kullanımı gibi LEED uygulamaları tasarlanarak hayata geçirildi.
Map
           
   
Details
   
   Project Location: Konya, Selçuk   
      
   Structural Project: Erdemli Mühendislik   
      
   Mechanical Project: Dinamik Proje Mühendislik   
      
   Electrical Project: Enmar Mühendislik   
      
   Photography: Ümit Uygun   
      
   Project Start Date: 2011   
      
   Construction End Date: 2013   
      
   Building Plot Area: 130.000 m²   
      
   Total Construction Area: 46.000 m²   
   
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                		


.jpg.jpeg)

.jpg.jpeg)
















.jpg.jpeg)
 
                
Tweet