Zonguldak İl Özel İdaresi Türkali Konaklama ve Günübirlik Tesisi
Kivi'nin Zonguldak Valiliği için yürüttüğü, Zonguldak Turizm Kalkınma Planı ile bütünleşik geliştirilen, Zonguldak Doğa ve Kültür Turizmi (Proje 67) kapsamında üretilen projelerden biridir.SCRA Mimarlık, projeyi anlatıyor:
Tasarım alanı, yaz aylarında yoğunlukla kullanılan Türkali Plajı'na yakın, plajla ilişkili bir konumdadır. Ancak turistik yaz döneminin iklimsel nedenlerle kısa sürmesi, mevcut tesisin kullanım oranının diğer aylarda azalmasına sebep olmaktadır. Zaman içerisinde bakımsızlaşan tesis, hizmet ve donatı anlamında ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalmıştır.
Bu nedenle mevcut tesisin varlığına son verileceği öngörülerek aynı alana yeni bir tasarım önerisi geliştirilmiştir. Ancak söz konusu alan, oldukça eğimli bir alandır ve kıyı kanunu sebebiyle mevcut yerleşimdeki gibi bütün alanı aynı oranda kullanmak mümkün değildir. Kıyı kanununa uygun olarak ikinci 50 metre alanına topografya ile uyumlu, farklı kotlara yerleşmiş günübirlik tesisler, yapılaşmaya izin verilen alanda ise konaklama tesisi tasarlanmıştır. Önemli bir problem olarak görülen "turistik yaz döneminin iklimsel sebeplerle kısa sürmesi sonucu alanın âtıl vaziyette kalması" durumunu engellemek amacıyla tesisin hem yaz hem kış dönemlerinde aktif kullanımını destekleyecek programlar (çok amaçlı salon, restoranlar, ticari birimler, açık-kapalı havuzlar, fitness, sauna, masaj odaları...) önerilmiştir. Konaklama tesisi 3 yıldızlı otel statüsündedir ve 28 adet standart, 2 adet suit odadan oluşmaktadır. Türkali Plajı ile tesis arasındaki bağlantı iyileştirilerek her ikisinin de aktif kullanımına imkân sağlanmıştır.
Karadeniz Bölgesi ve bu bağlamda Zonguldak ili, özgün yerel mimari tipolojisine sahiptir. Tasarımda ve malzeme seçiminde yerel mimari önemsenmiştir. Konaklama Tesisi cephesinde düşey taşıyıcıların vurgulanması ve odalarda mahremiyetin sağlanabilmesi için ahşap panjur kullanımı uygun görülmüştür. Masif yüzeylerde ise tuğla tercih edilmiştir. Ancak kat holü gibi mekanlarda yüzeyin geçirgenliğini artırmak için delikli örme sistemi kullanılmıştır.