Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Arçelik Innovation

Arçelik Genel Merkez Kampüsü İstanbul Sütlüce'de yer alan İnovasyon Merkezi için UDesign Mimarlık tarafından yapılan ofis tasarımı, büyütülüp küçülebilen, sürekli değişim içinde olan dinamik, endüstriyel bir ofis algısını ortaya koyuyor.

Proje Arçelik Sütlüce Genel Merkez Yerleşkesinde yer almaktadır. Yaklaşık 700 m2 olan kafeterya alanının bulunduğu alan, İnovasyon Merkezi ihtiyaçlarına uygun bir ofise dönüştürüldü. 

Çeşitli çalışma alanları, yüksekliği ayarlanabilen hareketli masalar, büyüyüp küçülebilen ve buna bağlı olarak değişen mekanlar ve farklı disiplinlerin de bir arada örgütlenmesiyle inovasyon merkezi ruhunu yansıtan esnek bir alan tasarlanmıştır. Bu yaklaşımla 4-6 kişilik farklı çalışma grupları bir araya getirilebilir. Zeminde yükseltilmiş döşeme ve buat bulunmadığından masaların hareketliliği ile ortaya çıkan elektrik tesisatı sorunu kablo arabası ve hareketli dikey priz kutuları ile çözülmüştür. Ofisin tamamına hakim olan yüksek ve açık tavan kurgusu ferahlık hissi yaratırken aynı zamanda projeye özel akustik unsurlarla zengin, dinamik ve endüstriyel bir ofis algısı yaratıyor. Tasarım kimliğinin bir parçası olarak tavan cephelerinde, duvarlarda ve bazı mobilyalarda ahşap kullanılmıştır. Bu ahşap hissi ve canlı renkler, açık tavan ile endüstriyel kimliğin dengeleyici unsuru olarak kullanılmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul

Pin It
Mimarlık Ofisi