İlgili Projeler

Crow Bakery

SADE studio Mimarlık tarafından tasarım ve uygulama süreçleri tamamlanan; Crow Bakery, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 3. Nesil kahveci olarak işletilen Crow Coffee’nin ikinci şubesi olarak tasarlanmıştır.

Tasarımcılar projeyi şu sözler ile anlatıyor:

Profesyonel olarak üretim yapılacak olan mekanda, açık mutfak tercihi işlev ile birlikte mevcut mekan gerekliliklerini göz önünde bulundurarak tasarım sürecine başlamamızı sağladı. Mutfak yerleşim planı, kahve servisi yapılacak bar ile birlikte mekan işlevsel formuna kavuştu. Birimden bütüne ilerlediğimiz tasarım sürecinde dış mekan ile iç mekanın iç-içe olması adına mevcut doğramaları yeniden ele alarak tasarımı gerçekleştirdik. Dağınık bir oturma biçimi yerine mekanın karakterine uygun tanımlı oturma elemanları tercih ettik. Oturma birimlerinin formunu mekanın gereklilikleri, kullanım durumu ve hamurun yoğurulma sırasında çeşitli şekillere girmesinden ilham alarak tasarladık. Mevcut mekanın teknik altyapı yetersizlikleri sebebiyle alçıpanel ile mekanı bir iç kabuk şeklinde oluşturduk. Bu kabuk,  hacim ve renk oyunlarıyla işlevleri bünyesinde barındıran derinlikli bir mekan oluşturmamıza olanak sağladı.

Mekanda yeşil duvarda ayna kullanımı ile derinlik, çeşitli aplik kullanımları ile de sıcak, aydınlık ve özgün bir tasarımı elde ettik.

Bakery konseptini anlatılmayınca anlaşılamayacak detaylarla oluşturduk. Barın ve oturma birimlerinin bulunduğu hacimde tavanda aydınlatma elemanlarını endirek kullanmak ve pasa bezinin fırına verildiği sırada aldığı şekilden ilham alarak bir perde formu oluşturduk.

Beyaz, krem, yeşil ve kiremit renklerinin birbirleri arasında geçiş sağlamayı hedefledik. Renklerin etkileşimi ile birlikte hamurun oluşma sürecinden etkilenerek malzeme seçimlerini bu çerçevede gerçekleştirdik.

Kiremit rengi toprağı, yeşil renk buğday filizini, krem hamurun mayalı halini, beyaz renk ise un halini temsil ediyor.

Hamurun oluşum sürecinden ilham alarak kurguladığımız Crow Bakery renkleri,formları , dokuları, malzeme seçimleri ve uygulama detayları ile özgün mekanına kavuştu.

Künye
Proje Yeri: Balıkesir, Ayvalık
Mimari Proje Ekibi: Hikmet Eroğlu
İşveren: Mehmet Hanifi Fidan
Ana Yüklenici: Sade Mimarlık, Eroğlu Mobilya
Peyzaj Mimarlığı: Sade Mimarlık
İç Mekan Projesi: Sade Mimarlık
Proje Yöneticisi: Hikmet Eroğlu
Konsept Tasarımı: Eroğlu Mobilya, Sade Mimarlık
Uygulama Projesi: Sade Mimarlık
Aydınlatma Projesi: Sade Mimarlık
Mekanik Projesi: Sade Mimarlık
Elektrik Projesi: Sade Mimarlık
Fotoğraf: Yes Creative, Yücel Kurşun
Proje Başlangıç Yılı: 2023
Proje Bitiş Yılı: 2023
İnşaat Başlangıç Yılı: 2023
Arsa Alanı: İç mekan 41 m², Yapı çevresi dahil 54 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi