Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Dülgeroğlu Apartmanı

Ahmet Tercan ve Erdinç Gökmen tarafından tasarlanan ve inşaası üstlenilen Dülgeroğlu Apartmanı Uşak’ta bulunuyor.

Ahmet Tercan ve Erdinç Gökmen tarafından tasarlanan ve inşaası üstlenilen Dülgeroğlu Apartmanı Uşak’ta bulunuyor. Proje alanı, şehrin en büyük parkı ve en önemli sosyal alanı olan Ata Park’a komşu, kent belleğinde yeri olan Dülgeroğlu Villası’nın arsasıdır. Lokasyonun diğer özelliği ise şehrin kafe ve restoran bölgesi olmasıdır.

Binanın kat planları, tüm dairelerin yaşam alanlarıyla parka dönük olması ana kabulüyle tasarlanmıştır. Bu yaklaşımı destekler nitelikte; katları çepeçevre saran balkonlar ve şeffaf cepheler ile kullanıcı/park ilişkisi güçlendirilmiştir. Ayrıca inşaa sürecinde, villa arsasında bulunan ağaçların da önemli kısmı korunmuştur.

Her katta dairelerin, çevresinde konumlandığı, binanın merkezini oluşturan galeri boşluğu, birinci kattan çatıya kadar devam ettirilmiş ve çatıda açılan “ışıklık” ile gün boyu aydınlık kalması sağlanmıştır. Bina girişinde karşılaşılan yüksek giriş saçağı, binanın dört cephesini de sarmaktadır. Bu sayede araç ve yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu sokak kotu ile bina cephesi koparılmış, mahremiyet arttırılmıştır.

Bina, subasman kotu altına iki kat, üstüne ise altı kat olarak betonarme sistem   kullanılarak inşaa edilmiştir. Taşıyıcı sistem, minimum taşıyıcı elemanlar / maksimum açıklık prensibiyle esas alınarak tasarlanmıştır. Bunun sonucunda ortaya çıkan 35 cm döşeme betonuna  binanın çevresi boyunca düşeyde kavis verilmiş, bina cephesinin kendine özgün karakteri elde edilmiştir.                  

Künye
Proje Yeri: Uşak
İşveren: Gökmen Mimarlık
Ana Yüklenici: Gökmen Mimarlık
İç Mekan Projesi: Orkun Gökmen
Konsept Tasarımı: Norm Mimarlık
Uygulama Projesi: Gökmen Mimarlık
Statik Projesi: Tuncay Gün, Mag Mekanik, Topaç Mühendislik
Çelik Projesi: Ali Kurt
Şantiye Yöneticisi: Orkun Gökmen
Proje Başlangıç Yılı:
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 1690 m2
Toplam İnşaat Alanı: 7656 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ahmet Tercan

Nail Erdinç Gökmen