İlgili Projeler

Nişantaşı Üniversitesi / Sadabad Kampüsü

Mimari Tasarım / İç Mimari Tasarım / Proje Yönetimi / İnşaat Danışmanlığı AAD Architects tarafından tamamlanan Nişantaşı Üniversitesi / Sadabad Kampüsü Kağıthane’de yer alıyor.

Tasarımcılar projeyi anlatıyor:

Sosyal ve vizyona dayalı tasarımları ile 100’ün üzerinde başarılı projeler gerçekleştirmiş olan AAD Architects’in ; Nişantaşı Üniversitesi projesini planlanırken amaçladığı, eski bir fabrikanın doğa dostu, yeni bir akademik eğitim öğretim yuvasına dönüştürülmesidir.

Müşteri talebi olarak iletilen 3500 öğrenci kapasiteli olması planlanan bu alan için etkin planlama yapılarak, merkez kampüs statüsünde olacak, çevreye duyarlı, öğrencilere keyifli bir eğitim olanağı sağlayacak aynı zamanda da 7000 öğrenciye eğitim verebilecek kapasitede bir proje tasarlanmış ve proje yönetimi uygulanarak tamamlanmıştır.

Proje, Türkiye’nin ilk organik kampüsü olma özelliğini taşımaktadır. Tasarımından, inşaat süreçlerine, malzeme seçiminden kampüs işletmesine kadar tüm aşama ve operasyonlarda çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik boyutları hassasiyetle dikkate alınmıştır. Yakın lokasyonlarında metro ve tünel projelerinin uygulanmasıyla ulaşım kolaylığı dikkate alınarak, günlük eğitim öğretim yaşamının gerektirdiği teknik altyapı ve sosyal alanlar bir araya getirilmiştir. Sağlık için, açık alanlarda dahi temiz hava sahasını ayıracak nitelikte ortamlar hazırlanmıştır. Doğa içerisinde bir yerleşke olması avantajı ile de ferah ve geniş bir sosyal alan imkanı sunulmuştur. Kampüsteki yeşil alanlar, basketbol ve futbol sahaları, farklı konseptlerde tasarımları, ferah derslikleri, doğa dostu geri dönüştürülebilir yapı unsurları ile bulunduğu lokasyona değer katan bir sosyal proje durumundadır.

Üniversiteye ilk girişte, öğrenci algısını üst noktaya taşıyacak ilk nokta giriştir. Ana kapı girişi özel olarak tasarlanmıştır.

Tasarıma özel olarak dâhil edilen, doğada varlığını farklı tonlarla sürdüren sarı renk, Nişantaşı Üniversitesi’ne renk katmış ve marka değerinde yerini almıştır.

Mütevelli Heyet ve Rektörlük Ofisleri’nin bulunduğu kampüste bir modern konferans salonu, e-kütüphane, personel ve öğrencilere yönelik kafeteryalar, idari ve akademik ofisler ve sosyal aktivite için açık alanlar mevcuttur.

Bunların yanı sıra sağlık programları için 4 atölye, Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencileri için 2 atölye, Sanat Tasarım Fakültesi öğrencilerinin kullanabilecekleri 2 atölye, TV-Radyo stüdyoları ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kullanımına ayrılmış Gastroditoryum bulunmaktadır. Sanata ve bilime duyarlılık, eğitimle doğal olarak iç içe bulunması gereksinimi ile bilim ve sanat ortamlara yansıtılmıştır. Eğitim öğretimin optimum seviyede gerçekleşmesi için, mekanın üst düzey imkan sağlaması ve keyif vermesi amaçlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Kağıthane
İşveren: Nişantaşı Üniversitesi
Ana Yüklenici: AAD Architects
Alt Yüklenici: AAD Architects
Peyzaj Mimarlığı: AAD Architects
İç Mekan Projesi: AAD Architects
Proje Yöneticisi: Zümran Çetin
Konsept Tasarımı: Serhat İnşaat
Uygulama Projesi: AAD Architects
Cephe Tasarımı: AAD Architects
Aydınlatma Projesi: Masia Lux Aydınlatma
Grafik Tasarım: Pötikare Reklam
Statik Projesi: Erişkon Mühendislik
Mekanik Projesi: Area İklimlendirme
Elektrik Projesi: Apsis Proje
Tesisat Projesi: Area İklimlendirme
Çelik Projesi: Erişkon Mühendislik
Yangın Tahliye Projesi: Yangınprojeleri.com
Yangın Güvenlik Danışmanı: Yangınprojeleri.com
Mimari Mesleki Kontrollük: AAD Architects
Şantiye Yöneticisi: AAD Architects
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Proje Bitiş Yılı: 2013
İnşaat Başlangıç Yılı: 2013
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Arsa Alanı: 26.000 m2
Toplam İnşaat Alanı: 7,450 m2

Pin It
Mimar

Ayşegül Güner

Nurgül Gülver