+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Renault Mais Birleşik Tesis

Renault Mais Birleşik Tesis İnşaatı, Bursa'da İzmir-İstanbul Karayolu ile Ata Bulvarı'nın kesiştiği, kavşak noktasında yer almaktadır.

Dört tarafı açık ve yolla çevrili olan arazi, konumu dolayısıyla karayolundan ve bulvardan fark edilir şekilde görülebilmektedir. Bina, yaklaşık olarak yedi metrelik yükselti farkı olan eğimli araziye, eğimden en iyi şekilde faydalanmak üzere yerleştirilmiştir. Arsaya giriş çıkışlar iki kapıdan yapılmaktadır. Üst kotta yer alan girişten, showroom ve yönetim kısmına ulaşılırken, alt kotta yer alan girişten servis kısmına ulaşılmaktadır. Bina dört bodrum katından, zemin kat ve bir asma kattan oluşmaktadır. Showroom ve yönetim kısımları zemin kat ve asma katta yer alırken, bodrum katlarda servis üniteleri, teknik hacimler ve otoparklar yer almaktadır. Arazi eğiminden dolayı ikinci ve birinci bodrum katlar gün ışığından en iyi şekilde faydalanabilmekte ve ikinci bodrumda yer alan servis kısmına arka yoldan direkt giriş yapılabilmektedir.

Bina yaklaşık sekiz metre yüksekliğindeki eğik tasarımlı cam Showroom cephesi ve cephe önündeki ana girişte yer alan, oldukça geniş üçgen saçağı ile farklılık yaratmaktadır. Üçgen saçağı taşıyan çelik "V "kolon da taşıyıcı sistem ve mimari tasarımın uyumlu birlikteliği ile saçağı bütünlemektedir. Saçağın orta kısmının güneş kırıcılarla donatılması yoluyla, hem bina şeffaflaştırılmış ve gün ışığı kullanımından yararlanılmış, hem de saçak bütünlüğü bozulmamıştır. Saçak altında yer alan bina ana girişinde, cephe kırılmaları ile binaya doğru çekim yaratılmış ve girişin yeri belirginleştirilmiştir. Bina yan cephelerinde tasarlanan saçak ve konsol hareketleri ile binanın katlar ve cepheler arası geçişlerinde ilişki kurulmuştur. Bina konsollarında, saçak alınlarında ve duvarlarında dış cephe malzemesi olarak aynı kompozit panel malzemesi kullanılmıştır. Firma logoları da bir cephe elemanı gibi düşünülmüş ve cephe saçakları ile konsolları, firma logolarını saracak ve firma kimliğini ön plana çıkarak şekilde tasarlanmıştır. Gene eğik cam Showroom cephesinde de camın şeffaflığını bozmayacak ve firma kimliğini de ön plana çıkaracak şekilde, firma ismi ve logosu cepheye asılmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Bursa
Proje Tipi: Ofis
İşveren: Oyak Renault Otomobil Fabrikası AŞ
Peyzaj Mimarlığı: Ö.Bülent Seçkin, DOPEM
Statik Projesi: Erkan Günal
Mekanik Projesi: Hasan Erku, Erku Mühendislik
Elektrik Projesi: Lerzan Tuncer, LMT Mühendislik
İnşaat Başlangıç Yılı: 2010
İnşaat Bitiş Yılı: 2010
Toplam İnşaat Alanı: 21.173 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Yaşar Marulyalı

Hüseyin Levent Aksüt

Korhan Torcu

Burcu Mutlu