Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Selçuklu Vadi

TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan konut sitesinin inşaatı 2018 yılında tamamlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Tago Architects tarafından tasarlanan, toplamda 110.000 m2 inşaat alana sahip olan ve 8 bloktan oluşan Selçuklu Vadi, heykelsi formu, dinamik kütle ve cephe organizasyonuyla bulunduğu konuma farklı perspektifler sunuyor.

Etrafındaki yeni hareketlenen yatırım alanlarına öncü olacak nitelikteki Selçuklu Vadi, Sancaktepe’de çevre yolu ve TEM otoyolu bağlantılarına çok yakın bir noktada konumlanması, yakın bir zamanda hemen önünden geçecek olan metro bağlantısı dolayısıyla kullanıcılarına ulaşılabilir bir yaşama alanı sunuyor.

Konut alanındaki ilk yatırımını gerçekleştirecek olan Selçuk Ecza’nın kendi arazisi içerisinde bir konut projesi yapmak istemesiyle başlayan süreçte, mimar ve işveren arasındaki ilişki dirsek teması şeklinde ilerlemiş. İşverenin kurumsal kimliğiyle örtüşmesi istenen konut projesi aynı zamanda firmanın ofislerini ve ilaç deposunu da barındırıyor.

Projenin tasarım kararları alınırken çevresindeki yollardan, özellikle de TEM otoyolundan algısı çok önemsenmiş. Benzer projelerde iç avluya yoğunlaşmış dışa kapalı bir kütle düzeni gözlemlenirken Selçuklu Vadi’de çevreyle daha geçirgen bir ilişki anlayışı benimsenmiş, dinamik kütle ve cephe kurgusuyla etrafındaki ana ve ara yollardan projenin etkili perspektiflerle algılanması sağlanmış. Binaların birbirleriyle kurduğu ilişki en iyi şekilde organize edilerek, hem plan düzleminde hem de düşeyde komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi hedeflenmiş. Yatayda görsel bir süreklilik sağlanarak güçlü kütle hareketleriyle heykelsi bir form yakalanmış.

İçerideki fonksiyona bağlı olarak hareketlenen cephe sistemi, her açıdan farklı perspektifler verecek şekilde hem estetik hem de işlevsel olarak ele alınmış. Cephedeki hareketliliği balkonların yer yer genişletilmesi ve daraltılmasıyla sağlayan Tago Architects, bu noktaları iç mekan kurgusundan bağımsız düşünmemiş.

Projenin en güçlü öğelerinden biri olarak kullanılan corten cephe kaplaması, alt kottaki yapı kütlesinin üzerinde hiçbir kesintiye uğramadan devam ederken, ofis kısmını mimari dil olarak konutlardan ayırmış, böylelikle yapının fonksiyonu biçimsel olarak da tanımlanmış.

Selçuklu Vadi projesinin peyzaj tasarımı, ara yol kotunun seviyesi baz alınarak, proje alanı içine taşınmasıyla şekillendirilmiş. Böylelikle ana yolla proje alanı arasında kot farkı oluşturularak ofis ve depo alanları, konut alanını yoldan ayıracak bir şekilde bu kot farkı içinde çözülmüş. Ofis ve depo alanları anayoldan içeriye çekilerek otopark ve mal kabul alanı yaratılmış.

Kullanıcılarına sosyal ve konforlu bir yaşam alanı sunan Selçuklu Vadi’de, farklı metrekarelerde pek çok daire tipi, dairelere ait depo ve otopark alanları, kapalı-açık sosyal alanlar ve kapalı spor salonu bulunuyor.

Harita
Künye
Proje Yeri: Sancaktepe, İstanbul
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
Fotoğraf: Sena Özfiliz
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 110,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gökhan Aktan Altuğ

Müge Eker Eryayar

Mevlüt Duymaz

Seda Genç Yıldırım

İlksen Arıs

Setenay Tanrıkulu

Selva Şahin

Özgül Akat

Hakan Tokan