Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

ABC Ofis

Türkiye’nin köklü deterjan şirketlerinden biri olan ABC’nin İstanbul Beykoz’daki ofisi, 2019 yılında escapefromsofa tarafından tasarlandı.

1000 m²’lik tek katlı çalışma alanında, gün ışığından maksimum düzeyde yararlanmak yerleşim planını şekillendiren önemli kriterlerden biri oldu. Projede, mekan organizasyonu lineer bir düzen üzerinden kurgulandı. Bu noktada dikdörtgen plan şemasına sahip ofiste; bireysel çalışma alanları merkezde, yönetici odaları ve toplantı odaları ise bu alanı çevreleyecek şekilde birbirine paralel olarak planlandı. Yalın bir tasarım diline sahip projede, yönetici odaları ve toplantı odaları genel çalışma mekanından cam ünitelerle koparıldı. Şirket içinde ileriye dönük operasyonel değişikliklere kolay uyum sağlamak amacıyla, bireysel çalışma alanında ofis mobilyası olarak modüler sistemlere yer verildi. Bireysel çalışma alanları ve yönetici odalarında, Nurus ofis mobilyaları tercih edildi.

Ofis girişinde, karşılama bankosu dahil olmak üzere zemin ve duvarlarda mermer kullanıldı. Bu malzemenin, nötr renk tonlarının ağırlıklı olarak kullanıldığı çalışma alanında yerini ahşaba bırakmasıyla ferah ve bir o kadar samimi bir atmosfer yakalandı. Yönetici odaları ve bireysel çalışma alanının duvarlarında; işverenin sanat koleksiyonunda bulunan Ömer Uluç, Selma Gürbüz, Refik Anadol, Ziya Tacir, Erdin İnan, Ali Alışır, Burhan Doğançay ve Haluk Akakçe eserlerine yer verildi.

Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 1.000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

İrem Başer

Kerem Erçin