Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Office Link- Piazza Paylaşımlı Ofis

İstanbul’un Maltepe semtinde konumlanan, Piazza Avm içerisinde yer alan ve Kontra Mimarlık tarafından tasarlanan Office Link, hitap ettiği genç kitlenin enerjisini yansıtan tasarımlarıyla kullanıcılarına canlı ve dinamik bir ortam sunuyor.

Paylaşımlı ofis mantığıyla organize edilen iç mekanda ofislere ek olarak paylaşımlı masalar ve ortak çalışma alanları yer alıyor. Pandemi sonrasında daha çok fark edilen açık alan ihtiyacını karşılamak adına teraslarda oluşturulan çalışma alanları kullanıcılara konforlu çalışma deneyimleri sunuyor.

Avm ile bağlantısı olan, devamlı sirkülasyon sağlanan, alt kat; içerisindeki amfi oturma alanları ile mekan içerisinde bir kampüs havası yaratıyor. Mekan içerisine girer girmez renklerin dinamiğinin fark edildiği Office Link, renkli iç mekanı ile kullanıcılara enerjik bir deneyim sunuyor. Alt kat içerisinde, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış yiyecek içecek satış alanı; aynı zamanda avm ile Office Link arasında bir etkileşim sağlıyor. Toplu etkinlikler için kullanılabilir olan alt katta tercih edilen amfi oturma düzeni ile bir amfi havası yaratılarak sosyal bir mekan oluşturuldu.

Paylaşımlı ofislerin ve kiralanabilir toplantı odalarının bulunduğu 3. katta ise yenilikçi ofis anlayışının yansıması olarak kullanıcılara konforlu dinlenme alanları, oyun odası, içerik stüdyosu ve podcast odaları tasarlandı. Bunların yanı sıra kullanıcıların bireyselleşme ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu telefon görüşme odaları iç mekan içerisinde konumlandırıldı. Genellikle 4-6 kişinin kullanımına yönelik tasarlanan toplantı odalarının, müşteri ihtiyacına yönelik kişi sayısı ve oda hacmi açısından esnetilebilir olmasına önem verildi. Kiralanabilir ofislerin konumlandırılmasında gün ışığının çalışma alanlarına girmesi referans alındı. Mekan içerisinde karanlık bir noktada yer alan koridor alanında sirkülasyon alanını canlandırmak adına renkli bir geçiş alanı tasarlandı. Ortak alanlarda oluşturulan izole çalışma alanları ile bireyselleşme ihtiyaçlarına karşılık arandı.

Office Link’in hitap ettiği, 20- 30 yaşlarındaki kitlenin enerjisinin renkler ve malzemeler aracılığıyla mekana entegre edildiği tasarımda terracotta ve yeşil olmak üzere iki ana renk kullanıldı. Doğanın renklerine atıfta bulunarak tasarlanmış iç mekanda konforlu ve canlı bir çalışma alanı yaratılmak istendi. Sürdürülebilir malzemelerin, yeşil bitkilerin ve soft renklerin hakim olduğu tasarımda yenilikçi ofis ve çalışma ortamı gereklilikleri önemsendi.

Künye
Proje Yeri: Maltepe, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Mimari Proje Ekibi: Hacer Doğan, Burak Göbüt, Eda Bozkurt
İşveren: Rönesans Gayrimenkul
Ana Yüklenici: REC Uluslararası
Peyzaj Mimarlığı: Kontra Mimarlık
İç Mekan Projesi: Kontra Mimarlık
Proje Yöneticisi: Hacer Doğan
Konsept Tasarımı: Kontra Mimarlık
Uygulama Projesi: Kontra Mimarlık
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Şantiye Yöneticisi: REC Uluslararası
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 1886 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gülşah Cantaş

Cengiz Karadeniz

Hacer Doğan