Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Camsaş Genel Müdürlük Binası İç Mekan Projesi

Şevket Altındal Mimarlık tarafından tasarlanan Camsaş Genel Müdürlük'ün iç mekan tasarımı KST Mimarlık tarafından yapıldı.

Kemal Serkan Tokis, projeyi anlatıyor:

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan mevcut imalat tesisi ile aynı alanda tasarlanan, toplamda 4 kat ve 3.800 m2 alana sahip olan betonarme yapının iç mekan tasarım ve uygulamaları KST Mimarlık tarafından yapılmıştır.

Arsa kullanımının zorunlu kıldığı yapı ebatlarının dar ve uzun olması sebebiyle mekanların şeffaflaştırılması tercih edilerek derinlik oluşturulmaya sağlanmıştır. Firmanın üretimini yaptığı cam ve ayna imalatlarının hemen hepsi mekanlarda kullanılarak yapının bir nevi showroom işlevi de görmesi amaçlanmıştır.

Giriş katında karşılama ile birlikte imalat tesisi ile ilgili olan departmanlara ve personel yemekhanesine yer verilmiştir. Yapının tesise bakan cephesinin sağır cephe olması sebebiyle batı cephesinden doğal ışık alması gerektiğinden güneş kontrolü de önem kazanmıştır.

Genel mekanlarda beton efektli büyük ebat seramik zemin kaplaması tercih edilmiş, Departman ve idari ofisler karo halı kaplaması kullanılarak akustik etkisinden de faydalanılmıştır.

Bodrum katında çok amaçlı eğitim salonu ve fuayesinin tasarımında ahşap ve tekstil duvar panelleri ile tavan imalatları kullanılmıştır.

Yapının ince ve uzun kütlesinin uç kısımlarında tasarlanan 4 adet yönetici odası ve iç kısımlarında da ilgili departman ofisleri tasarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Antalya, Döşemealtı
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Camsaş AŞ
Ana Yüklenici: KST Mimarlık
Grafik Tasarım: Eha Grafik
Fotoğraf: Doğa Yusuf Dökdök
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 3,800 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Kemal Serkan Tokis