Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

GINA Restoran

D-ream çatısı altında yer alan ve açıldığı tarihten bu yana Kanyon’un en ikonik restoranlarından biri olmayı başaran üst segment İtalyan restoranı Gina’nın yeni deneyim ve mimari tasarımı, Wangan tarafından yapıldı.

“Aile, arkadaşlar, paylaşım… Bunlar varlığımızın temelidir. Yemek ise İtalyanların kim olduğunun temelidir ve sofra kültürü, hayatlarının ve ailelerinin dayanak noktasıdır. Bence İtalyan yemekleri bunu yansıtıyor.” 

Lidia Bastianich

1950’li yıllarda Toskana’da yaşamış ve kendi adını taşıyan bir aile trattoria’sı işletmiş güçlü ve oturaklı bir İtalyan kadını olan Gina hikâyesi üzerine kurgulanan markanın Kanyon’daki mekânı, Toskana’daki ilk restorandan 70 sene sonra Gina’nın torunları tarafından açılan aynı isimli ikinci bir restoran fikrinden yola çıkarak tasarlandı.

Bir trattoria’nın sıcaklığı ve gelenekselliği ile üst segment bir restoranın keskinliğini incelikle bir araya getiren tasarımın en çarpıcı elemanlarından biri olan özel üretim seramikler, mekânın duvarlarını hem içeriden hem de cepheden sarıyor. El yapımı seramiklerden oluşan bu katman, 17. yüzyılın sonlarında İtalya, İspanya ve Portekiz’de ortaya çıkarak 19. yüzyılın erken dönemlerine dek altın çağını yaşayan ve döneme ait birçok yapının iç ve dış cephesinde kullanılan Azulejo karolarından esinlenilerek tasarlandı. Geniş açıklığa sahip duvarlara yerleştirilen ve yine özel olarak üretilen çerçeveler içerisinde İtalyan çiçeklerinin illüstrasyonları ile bezenmiş olan baskılı seramikler, yaratılan Gina hikâyesinden ilham alarak 1950’li yılların İtalyan Riviera’sı ve Toskana’sını tasvir eden görsellerden oluşuyor.

Cevizden yapılan ahşap geçiş takları, duvarları kaplayan siyah-beyaz İtalyan portreleri, sıcak ışığa sahip duvar ve sedir arkası aydınlatmaları, restoranın samimi yapısını ve trattoria hissini güçlendiren diğer öğelerden. Mekânın orta aksını hizalayan içki barı deri, ahşap ve pirinç detaylarıyla öne çıkarken açık mutfak olarak kurgulanan mutfak alanı, müşteriler tarafından izlenebilecek bir pizza ve taze makarna istasyonuna sahip. Wangan tarafından Kanyon’daki yeni deneyim alanıyla tamamen aynı formda tasarlanan restoranın ikinci şubesi ise 2021 yılının Ekim ayında açılan ve İstanbul’un en önemli destinasyon projelerinden biri olarak kabul edilen Galataport’ta yer alıyor.

Künye
Proje Yeri: Levent, İstanbul
Proje Tipi: Mağaza / Showroom
Proje Tipi Grubu: Ticari Yapı
İşveren: Doğuş Hospitality & Retail
Ana Yüklenici: Wangan
Aydınlatma Projesi: Planlux Aydınlatma Tasarımı
Akustik Projesi: Karakutu Elektroakustik
Fotoğraf: Fevzi Ondu
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 480 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Kerem Özerler

Kutay Yorulmaz

Mert Uzyıldırım

Yaşar Güney

Hazar Arasan