+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Robin Cook Restaurant Brandium AVM Ataşehir

Brandium Alışveriş Merkezi içinde yer alan Robın Cook Restarurant 420 m2 kapalı 180 m2 açık oturum alanına sahiptir.

Kapalı alanda yer alan 100 m2 lik hazırlık mutfağı tamamen açık olarak kurgulanmış olup konukların pişirilen yemeğin temizliği ve biçimini görmeleri ile güven yaratmayı amaç edinmiştir. Bu projede, mimari olarak mutfağın cafe alanına mekansal katılımını dengelemeye çalışmak üzerinde en çok durduğumuz konulardan oldu. Mutfağın endüstriyel ve hijyen sebepli beyaz görünümünün ana mekan ile ilişkisinin metal seperatörler, çizgili camlar ve yer yer ahşap paravanlar ile kısmen bölünmesiyle mutfağında ana mekana tasarlanmış bir alan olarak katılması sağlanmıştır. Mekanda ahşap ve siyah metalin ağırlıklı malzeme olarak kullanılması mimari bir karar olarak baskın olmuştur. Sedirlerde kullanılan deri renkleri ve sandalye renklerindeki farklılıklar ile de dinamik bir mekan oluşturulmak istenmiştir, ancak bu renk dengesinde de pastel renklerden vazgeçilmemiştir.

Mekansal kullanımda sedir şeklinde rahat oturumlar, metal sandalyelerden oluşan masalar ve YUDA Mimarlık tarafından özel tasarlanmış metal sedirlerden faydalanılmıştır. Bu oturumlar dışında hem ahşap sedir hem de mekandaki en büyük çiçeklik olması amacı ile yine YUDA Mimarlık tarafından amorf bir sedir tasarlanmıştır, bu sedir kullanıcılar tarafından mekanın en çekici köşesi olarak kullanılmaktadır. Duvarlarda metal ve ahşabın birlikte kullanıldığı özel duvar kütüphane ürünleri tasarlanmış ve içlerinde de marka kurumsalını taşıyan yakma kutular görsel aksesuar olarak yerleştirilmiştir. Mekanda iki ayrı oturum kotu yaratılarak tek bağımsız bir alan oluşturmak yerine yüksek kotta ahşabın kullanıldığı alçak alanda ise özel mermer mozaikten bir zemin kaplaması kullanılmıştır. Özel alanlar yaratılan sedir gruplarında mermer masalar, diğer alanlarda masif ahşap masalar kullanılmıştır. Mekanda özellikle dikkat edilen farklı malzemelerin dengeli bir yerleşim ile kullanılması ve renk malzeme geçişlerinin kullanıcıyı sürüklemesi üzerine çalışılmıştır. Dış mekanda kullanılan sedir ve masalarda da iç mekandaki mobilya tipleri tercih edilmiş, bir bahçe yerine içerideki mekanın sürekliliği sağlanmıştır. Aydınlatma elemanları da endüstriyel görünümlü olanlardan ve metal siyah özel tasarlanmış ürünlerden seçilmiş olup ışık kalitesi de renkleri en doğru gösterecek pastelliği bozmayacak şekilde özel olarak ayarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: İstanbul, Ataşehir
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Yeni Yüz Restaurant
Ana Yüklenici: YUDA Mimarlık
Mekanik Projesi: Yetki Isı
Elektrik Projesi: Semiz Elektrik
Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz
Şantiye Yöneticisi: Fatih Çelebi
Proje Başlangıç Yılı: 2013
Proje Bitiş Yılı: 2013
İnşaat Başlangıç Yılı: 2013
İnşaat Bitiş Yılı: 2013
Toplam İnşaat Alanı: 600 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aslı Dağaltı Dilsiz

Ulaş Yılmaz

Bahadır Kır

Merve Şengül