+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
İlgili Projeler

Su.Venue Residence

ARKİV Seçkileri 2011'de yer alan Su.Venue Residence 2011'de Genç Mimar Seçici Kurul Özel Ödülü'nü kazanan Nihal Arlat tarafından tasarlandı.

Bu projede amacımız binanın kullanıcılarına farklı derinliklerle ulaşmak oldu. İşlevsellik, program ve plan çözümleriyle analitik düşünceye hitap eden ışık, malzeme, renk ve kontrastlarla hislere / sezgilere dokunabilen bir yapı oluşturmak istedik. Yapının kuzey-güney yönündeki yerleşimi, yaşam alanlarının gün ışığından maksimum oranda faydalanabileceği güney yönünde yer alabilmesine, aynı zamanda ışığın cam panellerle filtre edilebildiği balkonlara açılmasına olanak sağladı. Planlarda yaşama / uyku zonlarını ikiye ayırmamız klasik bir yaklaşım olsa da mutfak ve salon arasındaki yarı açık sirkülasyon daha açık ve modern bir yaşama doğru geçişin izleri. Neredeyse hiç yer kaybının olmaması planlarda gösterdiğimiz titizliğin sonucu.

Cepheyi sarmalayan taşın verdiği güçlü ifadeyi cam panellerin hafifliği dengeliyor. Bina yerden hafifçe yükselmiş bir kütle izlenimi bırakıyor. Herşeyin aynı zamanda hem ne kadar ağır ve güçlü hem de ne kadar hafif ve kırılgan olabileceğini anlatmaya çalışıyor. Renkler sadece ışığın farklı tonlardaki kırılmalarını vurgulamak için beyazın tonları. Kullandığımız bütün malzeler yaşayanların günlük deneyimlerine biraz olsun zenginlik katmak amacında. Çünkü ev demek hayat demek.

Binanın kalbi, çatıda konumlandırılmış havuz ve teraslarında atıyor. Dinlenebileceğiniz, ailenizle birlikte zaman geçirebileceğiniz, konuklarınızı ağırlayabileceğiniz ve su kemerlerinin ve orman manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz; zemindeki tüm sirkülasyondan izole edilmiş bir ortam sunuyor. Bununla birlikte zeminde nefes almak için oluşturduğumuz boşluk/ meydanı binada yaşayanlar için bir buluşma ve aktivite alanı olarak programladık.

İçinde yaşayanların, hergün keşfedecekleri küçük mimari detaylarla içlerinde iyi bir his bırakacak, gösterişli değil belki ama kendinden emin bir mimariyi hedefledik. Çünkü inanıyoruz ki çağımızda değişim o kadar güçlü ki, farklı olanı yakalamanın yolu aynı zamanda hem evrensel ve hem de insana ulaşmayı başarabilen bir değer yaratmaktan geçiyor.

Harita
Künye
Proje Yeri: Göktürk, İstanbul
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Dizayn Yapı Uygulama Limited
Ana Yüklenici: Dizayn Yapı Uygulama Limited
Statik Projesi: Kekeçoğlu Mühendislik
Mekanik Projesi: Mapet
Proje Başlangıç Yılı: 2007
Proje Bitiş Yılı: 2008
İnşaat Başlangıç Yılı: 2008
İnşaat Bitiş Yılı: 2011
Arsa Alanı: 1.700 m2
Toplam İnşaat Alanı: 11.500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Nihal Arlat
Yardımcı Mimar(lar)
Eda Yunusoğlu