Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Akadia Modern

Ankara’da Mamak’ta toplam 250.000 m² alanda inşa edilen Akadia Modern, toplam yüksekliği 28 metre ile 116 metre arasında değişen 9 adet konut bloğu ve ticari ünitelerden oluşan bir karma kullanımlı yapı projesidir.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Projenin tüm tasarımı, master plandan başlayarak peyzaj tasarımı de dahil olmak üzere iç mekan tasarımına kadar bütünsel bir yaklaşımla ele alınmıştır.

Tasarımın çıkış noktası, projenin bulunduğu bölgede bir odak noktası oluşturması ve etrafındaki binalardan ayrışarak mimari bir ”im” oluşturmasıdır. Vaziyet planında binaların yerleşimi, ticari ünitelerle doğrudan çevreye bağlanırken, konut üniteleri güvenlik ve mahremiyet sağlama amacıyla gizliliklerini korumaktadır. Tüm yaşam alanlarının, manzaraya hakim olmasına önem verilmiş, bu bağlamda cephelere Doğu-Batı yönlerde rüzgar similasyonu yapılmış ve bloklar manzara kesilmeyecek şekilde yerleştirilmiştir. Akadia Modern; modern, dinamik, yenilikçi iç mekan organizasyonunun yanı sıra, kent yaşamı le bağlantılı olarak hayatı kolaylaştıracak teknolojileri de bu yaşam tarzının içinde barındırmakta, birçok açık ve kapalı sosyal aktivite alanını da kullanıcılarına sunmaktadır.

Kat bahçelerinin şehir manzarasına ve peyzaj alanlarına hakim olması amaçlanırken, peyzaj tasarımı, mimariye ve yakın çevresine değer katmaktadır. Konut sakinleri projenin her noktasında yeşili, suyu ve rekreasyon etkinliklerini yaşama şansına sahip olacaklardır. Proje, sunmuş olduğu peyzaj kalitesi ile sadece kendi içinde bulunduğu çevrenin değil, aynı zamanda yakın çevresinde bulunan konut yerleşimlerinin de kalite ve standardını yükseltecektir.

Künye
Proje Yeri: Ankara, Mamak
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: MBM Enerji
Danışman: Fatih Açıkalın
Ana Yüklenici: MBM Enerji
Peyzaj Mimarlığı: SDA Peyzaj
Proje Yöneticisi: Salih Zeki Salalı
Grafik Tasarım: Webolizma
Statik Projesi: Konkan Mühendislik
Mekanik Projesi: A Konsept Mühendislik
Elektrik Projesi: Erteknik Enerji
Tesisat Projesi: A Konsept Mühendislik
Çelik Projesi: Konkan Mühendislik
Maket: Boyut Maket
Fotoğraf: 4M Mimarlık
Mimari Mesleki Kontrollük: Usta Yapı Denetim
Şantiye Yöneticisi: Mecit Türkoğlu, Volkan Durumlu
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 50.000 m2
Toplam İnşaat Alanı: 250.000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Salih Zeki Salalı

Doruk Salalı