İlgili Projeler

Villa de Piar Doğa Evleri

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Şehirde modernleşmeyle birlikte kopma noktasına gelen doğayla entegrasyon kavramı yeniden kurgulanmaya çalışılmış, hobi bahçesi fikri ve korunumlu bir yaşam alanı yaratma kurgusu ile yola çıkılarak tasarlanan proje, 42 yapıdan oluşan minimal bir villa sitesinde yer alıyor.

Sıralanarak devam eden yapılara ait bahçeler birbirine dönük ve sokak algısını arttırıcı niteliğe sahip.

Yapıda, gerekli mekanlar mümkün olan en az alanda kuzey-güney yönlü bir kabuk tasarımıyla kurgulanıyor. Metal antrasit kabuk minimal seviyede sade çizgilere sahip. Bu modern kabuk, komşu ile mahremiyeti sağlamak için sağır bir davranış sergilerken, dar cepheler buna zıt olarak tamamen saydam davranıp yapının amacını belirler: doğaya katılmak…

Yeşille ilişki, güneyde bahçedeki peyzaj alanı ve arka ile yan bahçede yer alan meyve-sebze dikim alanıyla pekiştirilir. Güneydeki bahçeye açılan geniş pencereler sayesinde yapı, etrafını saran peyzajdan olabildiğince faydalanıyor.
Zemin katta geniş pencerelerle şeffaflaşan iki kat yüksekliğe sahip salon ve açık mutfak bir bütün olarak düşünülüp bu şeffaflık iç mekanda da devam ettiriliyor.

Salonun yeterince özgür bir boşluğa sahip olması için 6,20 metre ölçüye sahip tek bir aks yaratıldı. Bununla birlikte zemin katta bir yatak odası ve lavabo yer alırken üst katta fonksiyonel L plana sahip bir yatak odası daha bulunuyor.

Künye
Proje Yeri: Silivri, İstanbul
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Candanoğlu İnşaat
Ana Yüklenici: Arizon Yapı
Alt Yüklenici: Çaku Mimarlık
Proje Yöneticisi: Ünal Çaku
Statik Projesi: Gökhan Kaya
Mekanik Projesi: Mehmet Kaya
Elektrik Projesi: Yılmaz Yıldırım
Fotoğraf: Aslı Akbulut
Şantiye Yöneticisi: Ramazan Sarıbacak
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 11.106 m2
Toplam İnşaat Alanı: 92 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ünal Çaku

Ali Akın
Yardımcı Mimar(lar)
Uraytan İnce