Salih Küçüktuna
PIN Architects’in kurucu ortaklarından mimar Salih Küçüktuna 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.1998-2004 yılları arasında GAD Architecture'da tasarımcı mimar olarak çalıştı. 2005 yılında UrasxDilekci Mimarlık’ta çalışmaya başladı, 2008 yılında UrasXDilekci Mimarlık’a ortak oldu. 2014 yılına kadar mimarlık çalışmalarını sürdürdüğü ofiste Buyaka, Bahçeşehir Mall, 11:11, Zorlu Center gibi çeşitli ulusal ve uluslararası ödüllere aday olan projeleri üretti.
2007 yılından itibaren mimarlık, sanat ve tasarım odaklı ulusal ve uluslararası atölyelerde yürütücü olarak görev aldı. Çeşitli akademik ortamlarda, gelişmekte olan mimarlığın tasarım sürecinin temel bileşenleri olan fiziki ve/veya dijital araçların deneysel olarak kullanıldığı çeşitli stüdyoların yürütücülüğünü yaptı. Studyo 5 ve Düşünme Fabrikası (The Think Factory) bloglarında mimarlık üzerine yaptığı akademik çalışmalar ile birlikte çeşitli yazılarını paylaşmaktadır.
2014 yılında PIN Architects’i kurdu. PIN; sanat, teknoloji ve mimarlık üzerinden Yap,Tasarla & Geliştir (Make, Create & Innovate) yaklaşımı ile geliştirdiği tasarım üretimi yöntemini İstanbul ve kurulmakta olan Londra merkezli ofislerinde uluslararası deneyimi ile birleştirmeyi amaçlayan bir mimarlık pratiğidir.
Arkimeet’13 ve ’14 gibi benzer ulusal ve uluslararası panellerde konuşmacı olarak yer aldı. Venedik Mimarlık Bienali, Expo Milano, WAF, Contemporary Istanbul,Geleceğin Şehirleri, Mekan ve Olasılıklar, VÇMD, Yaz Sergisi, Ulusal Mimarlık Seçkisi, IABA 2011 / 2015 gibi çok sayıda Ulusal ve Uluslararası bienal, sergi ve etkinliklerde, katılımcı, danışman, sanatçı ve tasarımcı olarak yer aldı.
2008-2011 yılları arasında; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Mimarlık Anabilim Dalına bağlı MTG ve MT1 Proje stüdyolarında öğretim görevlisi olarak başladığı akademik çalışmalarına 2011 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tasarım stüdyolarında devam etmektedir. Mimari tasarımda veri işleme, algoritmik tasarım ve parametrik tasarımın temelleri, tasarımda analog dijital ilişkisi, sürdürülebilirlik ve performans, sistem tasarımı, dijital üretim, 3 boyutlu yazıcıların mimari tasarım sürecine entegrasyonu gibi güncel konuların, özellikle eğitimin erken dönemini kapsayan süreçte metodik olarak tasarım eğitimi pratiğindeki uygulamalarını araştırmalarını çeşitli stüdyo ve atölye çalışmaları ile yapmaya devam etmektedir.