4. Mansiyon, İzmir Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Yarışması
MİMARİ RAPOR''''Hayatı değiştirmek için (...) Önce mekanı değiştirmemiz gerekir.''''
H. Lefebre
İyi tasarlanmış bir kamusal mekan; kamusal kültürün oluşmasına ve sürdürülmesine katkı sağlayan en önemli bağlayıcılardır. Bu mekanlardaki deneyimler, bütüncül olarak toplum duygusunu arttırmakta, ekonomik ve sosyal boyuttaki dayanışmasının kültürel normlarını güçlendirmektedir.
Bu bağlamda; Selçuk Kültür ve Gençlik Merkezi ihtiyaç programı; kentsel yaşantı ile birey arasındaki ilişkinin, bütünleşmenin, kültürel etkinlik odaklı, çoklu fakat tanımlı bir kurgu üzerinde yorumlanması ve mevcut doku karakteristikleri göz ardı edilmeden ''''yere ait'''', doğal ve sosyal verileri koruyarak iyileştiren; bir karşılaşma, buluşma ve ortak etkinlik alanı olarak ele alınması hedeflenmiştir.
Birçok kentsel tasarım yaklaşımı; geçmişten kopmak yerine, geçmişle birlikte sürekliliğe vurgu yaparak, yerin var olan anlamına karşılık verebilmek için çabalar. Bu bağlamda; geçmişin görsel ve somut kanıtları, yerin anlam ve sürekliliğini yitirmeden devam ettirebilme çabası projenin her aşamasında öncelikli olmuştur.