Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Bahçe Bostanlı

MVDY Mimarlık tarafından tasarlanan apartman İzmir Bostanlı’da 2019 yılında inşa edildi.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Kentsel dönüşüm alanı olan Bahçe Bostanlı projesinde yapının mevcut halinde bulunan kuzey-güney yönünde bitişik 4 daire durumu korunurken, dönüşüm sürecinde yapının ve birimlerinin yaşam kalitesinin ve ekonomik değerinin artması adına yapı, önünde bulunan ve sınırlı tek kat gabarisini geçemeyecek olan tescilli Özsaruhan Villası arazisi boşluğuna yönelerek oradaki yeşil alanı ve arkasındaki körfez manzarasını yaşam birimlerinin içine alır.

Yapının Güney cephesindeki manzaralı balkonları şeffaf cephesiyle arkasındaki yaşam alanı ile birleşerek önündeki yeşil boşluğu ve körfezi yarı-açık mekan olarak dönüşebilen iç mekana taşır. Öyle ki tüm daire körfeze yönelen 2 duvar arasında şekillenirken Kuzeyde konumlanan yatak odalarından başlayan Körfez manzarası Güney’deki yaşam alanına kadar ulaşılan koridorda dahi hiç kaybedilmez ve farklı oranlarda çerçevelenmiş manzara tüm daire yaşamına dahil olur.

Yapının Güney cephesindeki açık mekanlar ile Doğu Batı cephelerindeki kapalı yüzeyler, önündeki yeşil boşluğu zaman içinde yapı içine taşımak için olanak ve ortam sağlar. Yapının, zamanı ve yaşamı cephelerinde yansıtarak dönüşmesi öngörülmüştür.

Künye
Proje Yeri: Karşıyaka, İzmir
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Salvo İnşaat
Ana Yüklenici: Salvo İnşaat
Statik Projesi: Süleyman Gürhan
Mekanik Projesi: Taner Kocaova
Elektrik Projesi: Mümtaz Ayça
Tesisat Projesi: Taner Kocaova
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 410 m²
Toplam İnşaat Alanı: 2.948

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mert Velipaşaoğlu

Didem Yavuz Velipaşaoğlu