Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Karp Tasarım

Paye Design tarafından tasarlanan seramik atölyesi Karp Tasarım Kozyatağı’nda konumlanıyor.

İki ana bölümden oluşan seramik atölyesi Kozyatağı’ndaki bir apartmanın giriş katında bulunmaktadır. İşlek bir cadde üzerinde bulunan mekanda arka bölüm atölye olarak ön bölüm ise hem showroom hem de öğrencilerin ders alacağı bir mekan olarak planlandı.

Yeni bir yapıda bulunan seramik atölyesinde mevcut bölmeler değiştirilmeden plan düzenlemesi ihtiyaçlara göre şekillendirildi. Showroom ve eğitim alanı mekanın konumundan dolayı aynı zamanda bir vitrin görevi göreceğinden ürün sergi alanları büyük önem taşıyordu. Girişin yanına cadde cephesine konumlandırılan sunum alanları ile birlikte duvarlara tasarlanan raf sistemleri ile davetkar bir mekan oluşturuldu. Tavanda ve raf sistemlerinde kullanılan renk ve ahşap dokusu ile showroom kapısı gibi diğer mobilya ve sergi ürünlerinde kullanılan oval formlar mekanın kimliğini oluşturan ana unsurlardandır. Girişin sağında bulunan sır koleksiyonu ve oturma gurubunda da aynı formlar ve tasarım dili devam ettirilmiştir. Showroom ortasına yuvarlak bir masa konumlandırılarak hem öğrenciler seramik eğitimi alırken hem de sergi veya davet gibi etkinliklerde ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

İkinci bölümde bulunan atölye kısmı showroomdan farklı olarak aynı dile sahip olsada ihtiyaç odaklı olarak planlandı. Ürünlerin ham hallerinin korunacağı ve sergilenmeden önce hazırlık ve fırınlamaların yapıldığı, aslında mekanın kalbi diyebileceğimiz bir alan oluşturuldu. Bununla beraber mekana hizmet edecek mutfak ve wc de bu ikinci bölümde konumlandırıldı.

Seramik atölyesi tasarlanırken ürünleri ön plana çıkaracak kadar sade ama aynı zamanda kullanıcıları içeri davet edecek kadar da dikkat çekici olacak şekilde planlandı. Genel aydınlatmalar sıva altı spotlarla sağlanırken özellikle ürünlerin sergilendiği sunum alanları, raflar gibi bölümlerde noktasal ve sarkıt aydınlatmalar tercih edildi. Raf sistemlerinde ise şerit ledlerle bu görsellik desteklenerek oluşturulan atmoster ile davetkar bir mekan kurgulandı.

Künye
Proje Yeri: Kozyatağı, İstanbul
İşveren: Karp Tasarım
Fotoğraf: Hacer Bozkurt

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hilal Kır

Eyüp Kır