Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Osman Çengel Kliniği

İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Osman Çengel Diş Kliniği, yeni tamamlanmış bir alışveriş merkezinin ofis bloğunda yer alıyor.

Yüksek tavanı ve mekan boyunca devam eden geniş cam cephesi son derece aydınlık ve ferah ortam yaratmaktadır. Tasarımdaki temel amacımız bu ferah ve aydınlık ortamdan optimum oranda faydalanırken kliniğin tüm ihtiyaçlarına cevap veren bir mekan oluşturmaktır.

Orta akstan girişi bulunan mekanda kullanıcıyı öncelikle mekana hakim olan banko karşılamaktadır. Girişten itibaren bankodan cepheye doğru uzanan bu aksın sonunda kullanıcılara kendini rahat hissettirecek bir bekleme alanı planlanmıştır. Mekanı ikiye ayıran koridorun bir tarafında klinik odaları, çalışma odası ve mutfak cephe aksına yerleştirilirken, diğer tarafına kliniğin servis alanları konumlandırılmıştır. Servis alanları kapalı bölücülerle hastaların dikkatinden uzak tutulmuş, klinik odaları ve diğer birincil alanlar ise daha göz önünde ve doğal ışık ile havalandırmadan maksimum yararlanacak şekilde konumlandırılmıştır. Cephe boyunca devam eden mekanlar oval cephe hattına dik olarak konumlandırılmış ve bu aksın akışını takip eden alanlar oluşturulmuştur. Cephe aksında bulunan mahallerde şeffaf bölücüler kullanılarak koridor boyunca doğal ışıktan faydalanılırken bölücü üzerine uygulanan cam filmi ile hastaların mahremiyeti sağlanmıştır.  Mahaller ve bekleme alanı arasındaki bölücülerin oval köşeleri sirkülasyon alanlarını rahatlatırken cephe yerleşiminden kaynaklanan ve birbirini karşılamayan duvar akslarının rahatsız edici algısını ortadan kaldırmıştır.

Genel olarak sade çizgilere sahip mekanda kullanılan malzemelerde de bu sadelik devam ettirilmiştir. Mekanın sahip olduğu ferahlığın verdiği avantaj bize sağlık yapılarındaki alışılagelmiş açık renk tonların dışına çıkma özgürlüğü sağlamıştır. Tavan ve duvarlarda koyu renkler kullanılırken zemin kaplamalarındaki ve mobilyalardaki ahşap tonları ile daha sıcak bir mekan oluşturmak amaçlanmıştır. Genel aydınlatmada sıva altı spotlar kullanılmış, bekleme alanı ve diş üniteleri üzerindeki sarkıt aydınlatmalar ile daha dikkat çekici ve görsel bir etki oluşturulmuştur.

Künye
Proje Yeri: Beylikdüzü, İstanbul
İşveren: Osman Çengel
Fotoğraf: Hacer Bozkurt
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı:

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hilal Kır

Eyüp Kır