İlgili Projeler

King Ev Aletleri Ofis ve Showroom Projesi

Pim Architects tarafından yapılan ofis ve showroom iç mekan projesi İstanbul’daki Flat Ofis Haliç yerleşkesinde inşa edilmiş.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Yapı 1953 yılında termos üretimi ile yola çıkan ve yıllar içerisinde Türkiye’nin önde gelen ev aletleri üreticilerinden biri olan King Ev Aletlerinin yönetiminde yaşanılan bayrak değişiminden sonra bayrağı devralan yenilikçi, dinamik ve genç ekip için markanın geçmişten günümüze kadar olan ürünlerinin de yer aldığı, firmanın üretkenliğini, çeşitliliğini ve inovasyonunu ön plana çıkaran bir ofis ve showroom alanı PIM ekibi tarafından tasarlanmıştır. 850 m2 alana sahip ofis ve showroom alanı İstanbul ili Eyüp ilçesindeki Flat Ofis Haliç yerleşkesi içerisinde yer almaktadır.

Proje showroom, açık ofis ve yönetim ofisleri olarak 3 kısımdan oluşmaktadır. Showroom alanı çalışanların ve gelen müşterilerin karşılandığı ve ilk izlenimin yaşatıldığı bir sahne gibi düşünülmüştür. Showroom alanında yaşatılan ilk izlenimden diğer ofis birimlerine kontrollü bir şekilde dağılım sağlanmaktadır.

Müşterilerin ve çalışanların firmanın tarihinden haberdar olabilmelerini sağlamak ve geçmişten günümüze üretilen bazı ürünleri sergilemek amacı ile bir zaman duvarı oluşturulmuş ve showroom’a giren müşteri ve çalışanların bu zaman duvarı ile etkileşim içerisine girmesi sağlanmıştır. Showroom’da ilk izlenim bu sayede gelen müşteri ve çalışanlara yaşatılabilmektedir. Ayrıca zaman duvarı içerisinde eski ve yeni ürünlerden oluşan kademelenme ile eski-yeni arasındaki fark ve firmanın gelişimi ön plana çıkarılmıştır.

Günümüzün en önemli iletişim araçlarından biri olan sosyal medyanın firmalar üzerindeki etkisi unutulmamış ve firmanın kendisini en iyi şekilde ifade edebilmesi için bir etkinlik alanı oluşturulmuştur. Bu etkinlik alanında ev aletlerinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi, davetlilerin bu alanda gerekli yayın etkinliklerini en iyi şekilde yapabilmesi hedeflenmiştir.

Etkinlik alanın yan kısmında yer alan pencerelerde hem içeriden hem de dışarıdan görünebilen bir vitrin yaratılmak istenmiş ve bu vitrin dinamik bir sergileme ünitesi gibi tasarlanmıştır. Farklı kademe ve ebatlardan oluşan, kendi içerisinde şeffaf ve her açıdan algılanabilen bu dinamik sergileme ünitesi narin bir metal konstrüksiyondan oluşturulmuştur. Şeffaf, dinamik ve narin yapısı sayesinde vitrin ünitesi ürünlerin daha çok ön plana çıkması sağlanmıştır.

Ayrıca firmanın geçmişi ile geleceği arasında bir bağ oluşturmak ve müşterileri basılı yayınlara yönlendirmek için geçmişteki ürünlere ait föylerin, katalogların, dergilerin ve kitapların incelenebileceği bir okuma ve kitaplık köşesi oluşturulmuştur.

Müşteriler ile özel görüşmelerin yapılması için showroom içerisinde şeffaflık ilkesi göz önünde bulundurularak kapalı bir toplantı odası oluşturulmuştur. Toplantı odasında bulunun özel sergileme üniteleri sayesinde firmanın en güncel ürünleri toplantı esnasında müşteri ile bir araya getirilebilmiştir.

Açık ofislerde sıradanlaşan malzeme, renk ve aydınlatma tasarımları yerine daha dinamik bir seçim ve tasarıma gidilmeye çalışılmıştır. Açık ofis sistem prensibine sadık kalınarak ofis ile birebir ilişki içerisinde olan şeffaf yönetici odaları oluşturulmuştur. Ayrıca çalışanların bir araya gelerek küçük toplantılar yapılabileceği, küçük kahve molalarına olanak sağlayan sosyal alanlar tasarlanmıştır. Toplu çalışma mekanlarında oluşabilecek gürültü yoğunluğunu önlemek için açık ofiste keçe kaplı akustik aydınlatma armatürleri tercih edilmiştir.

Yönetim Kuruluna ait ofisler showroom ve açık ofis kısmınlarından bir koridor ile ayrılmış ve arka bölümde kendi içine dönük bir şekilde konumlandırılmıştır. Bu sayede yönetim kuruluna ait izole ve özel bir alan tanımlanmıştır. Yönetim Kurulu odalarında firmanın yönetim anlayışını hissettirmek için sade, minimal ve gösterişten uzak bir tasarım tercih edilmiştir.

Sonuç olarak firmanın geçmişten günümüze kadar gelen tarihini ve kurumsal kimliğini en iyi şekilde anlatan, yenilikçi ve dinamik showroom alanları ile ofis çalışanlarının mutlu şekilde çalışabilecekleri açık ve ferah ofis alanları büyük bir heyecan ve keyifle oluşturulup kullanıcılarının hizmetine sunulmuştur.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Eyüpsultan
Proje Tipi: Mağaza / Showroom, Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: King Pazarlama ve Dış Ticaret AŞ
Ana Yüklenici: Pim Architects
Alt Yüklenici: Turkuaz Mühendislik, Hem Elektrik
Proje Yöneticisi: Emre Yiğit
Mekanik Projesi: Turkuaz Mühendislik
Elektrik Projesi: Hem Elektrik
Tesisat Projesi: Turkuaz Mühendislik
Fotoğraf: Doğan İmamoğlu
Şantiye Yöneticisi: Murat Aksoy
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Toplam İnşaat Alanı: 850 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Yiğit

Sevda Çalışkan
Yardımcı Mimar(lar)
Mesut Özlem