Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Salve Coffee Art

Seba Mimarlık tarafından tasarlanan Salve Coffee Art Projesi, kahvenin iyisini, dingin ve ait hissettiren mekân kurgusuyla kullanıcıyla buluşturmayı hedefleyen bir proje olarak hazırlandı.

Proje Metninden:

Muğla Merkezde yer alan Salve Coffee Art projesinde çıkış noktası; sadelik, minimalizm ve sıcak bir atmosferdi. Üçüncü nesil kahvenin sunulduğu Salve Coffee Art projesi beyaz, yalın ve sıcak bir mekân olarak tasarlandı. Bar kurgusunda üç boyut etkisiyle seçilen seramikler kullanıldı. Arka duvar yüzeyinde ise ustalarla birebir uygulaması yapılan, yerinde kurgulanan köy sıvası tercih edildi. Kaba sıva üzerine beyaz boya işlemiyle sonlanan ve dokusuyla özgünlük arayışında olan bir yüzey ortaya çıktı. Kendi doğallığı içindeki bu sıva yüzeyin üzerinde menü ve mekân ismi kurgusu yapıldı. Bu işlem şablonlar üzerinden elle boyama yöntemiyle yapıldı.

Oturma alanında ise ‘ev’ hissini yakalamak için mobilyalar, aydınlatmalar, halılar ve bitkiler kullanıldı.

Mekânda yer yer toplu çalışma alanlarına hizmet edecek yerleşimler, yer yer ise kişinin kendiliğini yaşayabileceği köşeler oluşturuldu. Hareketli mobilyalarda ahşap yüzeyler ana malzemeyi oluşturdu.

Arka hacimde yer alan hazırlık ve depolama alanına dış alandan servis girişi sağlandı. Beraberinde ıslak hacim kurgusunda ise mekâna göre daha cesur renkler tercih edildi.

Duvar yüzeylerinde çeşitli sanatçılardan destek alındı. Böylelikle renkler mekâna sanat yoluyla sızmış oldu. Bu atmosfer ise gün geçtikçe farklı kişilerin eserlerini duvarlarda kullanarak mekânla bütünleşme yolunda ilerliyor.

Künye
Proje Yeri: Muğla
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Salve Coffee Art
Fotoğraf: Erdinç Özal
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 150 m2
Toplam İnşaat Alanı: 150 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Burcu Seba