İlgili Projeler

Sefaköy Belediye Hizmet Binası

Sefaköy Belediye Hizmet Binası, Can Elmas Mimarlık tarafından tasarlandı.

Küçükçekmece Belediyesi, ilk Leed Platinum hizmet binası ile Türkiyenin en ilerici belediyelerinden biridir ve tüm projelerinde kendini kanıtlamış mimarlarla çalışmaktadır. Can Elmas Mimarlık, küçük bir köşe arsa üzerinde çok işlevli bir kompleksin tasarımı için belediye ile birlikte çalıştı. 2017de başlayan proje çeşitli revziyonlar geçirdikten sonra 2021 sonunda tamamlandı ve hizmete açılmak üzere.

Farklı kent geometrilerinin buluştuğu bir köşe parselde tasarlanan binada bu geometrileri birleştiren bir bumerang form ile bina onunde davetkar bir mini meydan oluşturuldu.
Binada muhtarlık, sağlık ocağı, atölyeler/derslikler, kafeterya, süpermarket ve otopark bulunmaktadır.

Zemin kat, binanın sosyal toplanma katı olarak düzenlenmiştir. Düzensiz geometri parsel üzerinde yapı, ana caddeden gelen ziyaretçileri karşılayacak şekilde şekillendirilmiştir. Giriş sırası diyagonal yaklaşımlarla ve üç girişin önünde bir plaza ile başlar: Biri ana binaya, biri muhtarlığa, biri de kafeye. Birinci katta mahalle halkı için birçok farklı organizasyonun yapılacağı atölyeler ve sınıflar bulunmaktadır.

İkinci ve Üçüncü katlar, doktor ve tedavi odalarının bulunduğu sağlık merkezidir.

Binaların plan şeklinin düzensizliği, dikey kütlesi üzerinde de vurgulanmıştır. Zemin plakaları, cephede ışık ve gölge oyunları oluşturmak için kademeli olarak düzenlenmiştir. Bu dinamik cephe batı ve güney cephelerde iki renk seramik ve güneş kontrol elemanları ile kaplanmış, çatı hattında diyagonal hatlarla tamamlanmıştır. Bu tasarım konsepti ile binaların her yönden görünürlüğü artırılmış, iç fonksiyonları ve modern mimari dili yansıtılmıştır. Yangın merdiveni, belediye logosunu ve saatini sergileyen heykelsi bir nesne olarak ele alınır.

Binanın birinci bodrum katı teknik alanlar ve otoparktır.

Yeşilova Mahallesine birçok yönden hizmet edecek kompleks programı ile yapı mimarisi, kullanıcıların keyif alacakları ve gurur duyacakları unutulmaz bir dönüm noktası olmayı hedeflemektedir

Künye
Proje Yeri: Küçükçekmece, İstanbul
Proje Tipi: Belediye Hizmet Binası
Proje Tipi Grubu: Kamu Yapısı
İşveren: Küçükçekmece Belediyesi
Peyzaj Mimarlığı: Can Elmas Mimarlık
İç Mekan Projesi: Can Elmas Mimarlık
Proje Yöneticisi: Can Elmas
Uygulama Projesi: Can Elmas Mimarlık
Cephe Tasarımı: Can Elmas Mimarlık
Grafik Tasarım: Can Elmas Mimarlık
Statik Projesi: T.G. Proje Mühendislik
Mekanik Projesi: Soem Mekanik
Elektrik Projesi: Sıcakyüz Mühendislik
Fotoğraf: Can Elmas
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 570
Toplam İnşaat Alanı: 1650

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Can Elmas

Çağla Akyürek