Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Serdivan 441

Sakarya ili, Serdivan ilçesinde bulunan karma kullanım proje, Büşra Koçak, Berk Arinç ve Ufuk Polat tarafından tasarlandı.

Serdivan 441 projesi, konut ve ticari işlevleri içeren, iki tip modülün kombinasyonlarının bir araya gelerek oluşturdukları blok sistemi olarak tasarlanmış. Yapı bloklarının düşey sirkülasyonları ortada yer alırken, konut ve ticari birimler ona takılan L ve dikdörtgen tipi modüllerden oluşturuyor. Bu modüller her çekirdeğe farklı bir şekilde yerleştirilerek arazi içerisinde yapıların manzara yönelimleri, iç dış ilişkileri, gün ışığı, cephe hareketleri gibi etkenler düşünülerek standart blok yapı sistemleri yerine farklı yaşam deneyimleri oluşturulmak istenmiş. Blokların modül kombinasyonları ve cephedeki doğal taşların, saçakların, balkonların hareketliliği ile tasarımda dinamiklik sağlanmış. Blok modüllerinin tüm cepheleri açık bir şekilde konumlandırılarak dairelerin iç dış ilişkisi kuvvetlendirilmiş. 

Yapı özelinde, yaşama mekanları ana cadde ve park yöneliminde konumlandırılmış olup, yatak odaları ve ıslak hacimler iç avluya yöneliyor. Zemin katlarda bahçe ile ilişkiyi pekiştirmek açısından zemin terasları oluşturulmuş. Teras çatılarda ise servis birimleri, teknik gereksinimler çözülmüş.

Yapı parselinde bodrum kat bütüncül düşünülüp otopark, kapalı havuz, sosyal tesis, depolar gibi hacimleri barındırmakla beraber, zemin üstü yapıların bağlantısının sağlanmasına da olanak sağlamakta.

Künye
Proje Yeri: Adapazarı (Sakarya), Serdivan
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Remley İnşaat
Ana Yüklenici: Remley İnşaat
Fotoğraf: Alp Eren, ALTKAT Architectural Photography
Şantiye Yöneticisi: Kamil Yazar
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 4.020 m2
Toplam İnşaat Alanı: 4.500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Büşra Koçak

Berk Arinç

Ufuk Polat