Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mar Punta

Başak Akkoyunlu Design tarafından tasarlanan Mar Punta Çeşme’de konumlanıyor.

Mar Punta, üzerinde bulunduğu eğimli arazi ile  bütünleşmeyi ve Ege Denizi’nin muhteşem manzarasına en yüksek düzeyde şahitlik etmeyi hedefleyen, Çeşme Paşalimanı mahallesinin en üst kotunda yer alan bir konut projesidir.

Bir mimarlık ofisi olarak Mar Punta’nın tüm tasarım süreci boyunca önceliğimiz, araziyi çevreleyen avantajlardan maksimum verimi ve konforu sağlamaktı.

Toplamda 403 metrekarelik kapalı alanıyla, 520 metrekarelik bir araziye yayılan villada, zemin ve birinci katlar olmak üzere iki ana kat, bir bodrum kat, teras alanları ve jakuzili sonsuzluk havuzu olan bir bahçe bulunmakta. Özel bir sıva kullanılan cephesini, saçaklarda kullanılan masif ahşap ve alüminyum detaylar takip etmekte. Cephe tasarımında en çok göze çarpan detaylardan biri olan merdiven kovası, katları birbirine bağlarken sağladığı galeri boşluğu sayesinde gün ışığını ve manzarayı içeriye davet ediyor. Yine bu cephede çözülmüş olan terasın bir diğer işlevi de zaman zaman esen rüzgarın şiddetinden korunmak için bahçe haricinde, yine manzaraya hakim ikinci bir dış mekan/yaşam alanı sağlıyor olması.

Sırasıyla değinecek olursak, süs havuzlarının ortasından geçilerek girilen zemin/orta katta yemek alanı da içeren bir yaşama alanı ve buraya özel tasarım bir bar/dolap ile bağlanmış servis mutfağı mevcut. Bodrum katta yaşama alanı, servis alanları, zemin kattaki servis mutfağına monşarj ile bağlanmış olan ana mutfak ve havuza direkt erişimi olan misafir odası yer alıyor.  Bodrum kotundaki teras/bahçe ve havuza ulaşım bodrum kat haricinde yapının güney tarafından, arazi eğimini izleyen, peyzaj ile bütünleşen bir misafir merdiveni uile de sağlanmakta. Ayrıca yapının kuzeyinden, yine bodrum kattaki servis alanına direkt girişi olan bir servis merdiveni mevcut.

Arazinin üç yönünden de sahip olduğu manzaradan daha iyi yararlanabilmek adına cephede maksimum açıklık/doğrama kullanımına önem verildi. Zemin katta bulunan yaşam alanı, havuz ve bodrum kat arasındaki ilişkiyi akışkan bir şekilde vurgulamak, manzaraya hakimiyeti üst seviyede tutabilmek adına iki katlı cepheye cam döşeme ile iliştirildi. Yine manzaraya hakimiyeti öncelemek için zemin kat yaşama alanı önünde bulunan konsol balkon, kullanılacak mobilyaların manzarayı kapatmaması amacıyla zemin kat döşemesinden düşük kotta planlandı.

Birinci katta ise üç adet, her biri ayrı manzaraya hakim oda yer almakta. Özellikle ebeveyn banyosu saydamlığı ön plana çıkararak hem yatak odası ile hem de dışarısıyla bağlantıyı kesmemeyi sağlayacak materyal ve içinde bulunulan anın tadını çıkarmaya yardımcı olacak bir jakuzi ile tasarlandı.

Künye
Proje Yeri: Çeşme, İzmir
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: SLM Alaçatı
Ana Yüklenici: Hakan Acar İnşaat, Başak Akkoyunlu Design
Peyzaj Mimarlığı: OMG Peyzaj
Statik Projesi: Erkan Karadağ
Altyapı Projesi: Arda Erşan
Fotoğraf: ZM Yasa, Başak Akkoyunlu
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 520 m²
Toplam İnşaat Alanı: 403​ m​2

Pin It
Mimar

Başak Akkoyunlu

Başak Akkoyunlu Design
Yardımcı Mimar(lar)
Pelin Köroğlu