Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Alaçam 25

Özdihan Gökçe Mimarlık tarafından tasarlanan apartman, Ankara'nın en eski ve prestijli caddelerinden biri olan Cinnah caddesini kesen Alaçam sokakta yer alıyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

8 normal daire, 4 çatı dubleksi olmak üzere toplamda 12 daireden oluşan yapı, kentsel dönüşüm kapsamında projelendirilmiştir.

Katı imar kurallarının yaptırımları ölçüsünde ve mevcut kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda proje süreci tamamlanmış olup, eski bina yıkılarak yeni ALAÇAM 25 apartmanı hayata geçirilmiştir.

Yeni imar durumuna göre bir kat arttırılan yapının  Ankara manzaralı 4 çatı dubleksi stüdyo daire tipinde düzenlenmiştir. Diğer katlarda kullanıcı ihtiyaçlarını maksimumda karşılayan 8 adet normal daire bulunmaktadır.

Kütle, cephe ve kullanılan malzemeler özenle düşünülerek mevcut dokunun içinde yenilenmiş, fakat eskisi gibi sokağa ait olduğu da hissettirilmiştir.

Bina dış cepheleri, brüt beton ve ahşap kaplama gibi zaman içinde iyi eskiyen malzemelerden oluşturulmuştur. Sokak cephesinde eski binada olduğu gibi geniş balkonlar yapılarak, binanın çevresi ile kurduğu ilişki devam ettirilmiştir.

Daireler küçük hacimlere sahip olmalarına rağmen, şeffaf yüzeyler maksimize edilerek algının ferahlatılması amaçlanmıştır.

Sıkıntılı imar yönetmeliklerine rağmen yatırımcı, tasarımcı, kullanıcı uyumu ve işbirliği ile insan odaklı, çevreye saygılı, modern tavrını sürdüren bir yapı ortaya çıkmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Çankaya, Ankara
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Çağnak İnşaat
Danışman: Rafet Gökoğlu
Ana Yüklenici: Çağnak İnşaat
Peyzaj Mimarlığı: Önder Mutlu, Yeşil Beyaz Peyzaj
Statik Projesi: Yunus Sarıkaya, Sarıkaya İnşaat
Mekanik Projesi: Volkan Ünlü, Ünlü Mühendislik
Elektrik Projesi: Kemal Aykaç, Özay Mühendislik
Fotoğraf: Ece Derilgen, Kamran Farshchi, Özgür Özdemircan
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 572 m2
Toplam İnşaat Alanı: 1,997 m2

Pin It
Mimar

Özdihan Gökçe

Ceyda Gökmen
Yardımcı Mimar(lar)
Merve Güven
Kamran Farshchi