Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

SE Evi

VEN Mimarlık tarafından Ankara’da tasarlanan villa, 2019 yılında inşa edildi.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

İşlevsel, samimi ve modern bir eve sahip olma arzusunda olan genç bir çift için tasarlanan yapı, bahçe yönünde, doğal ışığı içine tümüyle alırken yol cephelerinde daha kapalı ve batı güneşine karşı korunaklıdır.

Zemin katta giriş, oturma odası ve  mutfak gibi tüm kolektif yaşam alanları, bahçeye ve havuza yönlenir. Köşe parselde L yerleşim kurgusu ile, tüm karma kullanımlı alanlar, bahçe ve havuz alanıyla direkt ilişki kurmuş ve evin sokağa maruz kalan iki cephesinde yeralan  trafikten yalıtılmıştır. Aynı zamanda bu L biçimlenme bahçe, yeşil ve teras alanları için daha geniş kullanıma olanak sağlarken, iki koldan oluşan yapının algısı sokakta yüzeysel olarak genişlemiştir.

Oturma odası, bririnci katta yer alan kütüphaneninde açıldığı galeri ile, çift kat yüksekliğine sahiptir. Aynı mekanın devamında yer alan şömineli yemek alanında ise mekan alçalır. Burada iç mekandaki kompozit ahşap tavan dış konsolda devam eder. Cam cephede dış konsolun yansıması gün içinde sürprizli görüntüler verir.

Konutun birinci katında biri ebeveyn, biri çocuk odası olmak üzere toplam üç oda ve kütüphane yer alır.

Bodrum katında ise  spor, spa, sinema, garaj mahalleri ile yardımcı odası bulunur. Spor alanı düzenlenen iç bahçeden ışık alır. Cephede doğal taş, kompozit ahşap ve çelik kullanılmıştır. Binanın iki yol cephesinde yükselen taş kaplama duvarlar, binanın sınırlarını vurgular.  

Künye
Proje Yeri: Çankaya, Ankara
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Aydoğan Erden
Ana Yüklenici: Aydoğan Erden
Peyzaj Mimarlığı: Promim Proje
Statik Projesi: Konkan Mühendislik
Mekanik Projesi: Ünlü Mühendislik
Elektrik Projesi: Yurdakul Mühendislik
Fotoğraf: Gürkan Akay
Proje Başlangıç Yılı: 2014
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 811 m²
Toplam İnşaat Alanı: 513,59 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gül Güven

İrem Kılıç

Gamze Güven

Figen Zorlu

Recep Aygın