Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Aşhan Ofis

İstanbul Maslak’ta bulunan dikdörtgen planlamaya sahip tek katlı yönetim ofisi, şirket merkezi olarak kullanılmak üzere tasarlandı.

Ofislerini İstanbul’un daha merkezi bir konumuna taşımak isteyen şirket yöneticileri çalışma arkadaşları ile birlikte iş yaşamını daha keyifli ve verimli hale getirecek bir ofiste çalışmayı hedefledi. Şirket sahiplerinin özel misafirlerini ağırlayabilecekleri VIP alanların da tasarlandığı ofiste konfor ve gün ışığının maksimum seviyede kullanılması tasarım sürecinin önemli kriterleriydi.

Ofisin giriş karşılama alanına planlama olarak açı verilerek, sirkülasyon alanlarına ve ofisin ortasında bulunan çalışma alanlarına maksimum seviyede gün ışığı alınması düşünüldü. VIP alanı ile çalışma alanları ahşap dikmeli şeffaf bir cam seperatör tasarımı ile birbirinden ayrıldı. Ekibin dinlenme ve serbest çalışma alanı olarak da düşünülerek tasarlanan bu bar alanı aynı zamanda iki mekanı şeffaf bir şekilde birbirinden ayırdı.

Projede, zeminde kullanılan mat yüzeyli koyu renk doğal taş, zeminde yer yer lamine ahşap parke ile duvarlarda ise koyu cilalı ahşap kaplama ve özel dokudaki duvar kağıtları ile buluşturuldu. Koyu rengin etkisini zeminde ve duvarda kullanılan özel aydınlatmalar vurgularken, yer yer kullanılan ışıklı ve özel damarlı açık renk doğal taş malzemeler ile sakin ve uyumlu bir ofis ortamı sağlandı. Çalışma ortamının ferah olmasını sağlayan yüksekliği kullanmak amacıyla tüm mekanik tesisatlar sirkülasyon alanlarında çözüldü. Yönetici odalarındaki ahşap tavan tasarımı, duvardaki kaplamalarla buluşturuldu ve bu sayede mekanik tesisatlar için daha geniş bir alan oluşturuldu.

Açık ofis alanlarında kullanılan firmanın kurumsal rengi olan turuncu rengin etkisi ile daha enerjik bir atmosfer yaratılması hedeflendi.

Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Aşhan Gıda ve Turizm
Ana Yüklenici: YBY Mimarlık Proje ve İnşaat
Proje Yöneticisi: Gufran Gülge
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 800 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gönül Ardal

Yelin Evcen
Yardımcı Mimar(lar)
Gufran Gülge
Kübra Erik
Ece Koçarslan