EXPO Milano 2015 Türkiye Pavyonu
EXPO Milano 2015'te yerini alan Türkiye Pavyonu, organizasyona "Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi" teması ile katılıyor.Türkiye, EXPO Milano 2015'e "Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi" teması ile katılıyor ve gıda ve beslenme konusunda 12 bin yıllık tarihin getirdiği tüm öğretiler ve zenginliklerle dünyanın geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.
Türkiye Pavyonu, "Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi" temasına, sahip olduğu hazine ve potansiyeli paylaşarak katkı sağlayacak. Bulunduğu coğrafyada yaşamın izi, 12 bin yıl öncesine dayanıyor. Türkiye, geçmişin hazinesi olan tüm bu birikim ve deneyimi, sürdürülebilirlik, gıda ve beslenmede daha yaşanabilir bir dünya vizyonu ile dünyaya açıyor.
"Tarihin derinliklerinden geleceğe"
Anadolu, tarihte tarım ve hayvancılığın ortaya çıktığı bir bölge olarak, bugünün gıda ve beslenme sorunlarına, geçmişin deneyimlerinden hareketle çözümler üretmek için eşsiz bir kaynak olmayı sürdürüyor. Kültürel çeşitliğin "damak vitrini" görevi gören mutfağın ve toprakların bahşettiği nimetlerin beslenme alışkanlıklarında yarattığı olgular tüm dünyaya aktarılmak için bir araya geliyor.
4.170 m2'lik bir alanda konumlanan Türkiye Pavyonu, Expo'nun en büyük 5. pavyonu. Gıda ve beslenmede sürdürülebilirliğin sağlanması ve çeşitliliğin korunması temasına odaklanan Türkiye Pavyonu'nda, asırları aşan gıda ve beslenme mirası ve zenginlik; açık, yarı açık ve kapalı olmak üzere 3 ana bölüm ve birbirinden farklı, 7 haznede sergileniyor. Haznelerin 5'i, tematik sergi ve etkinliklere ayrılırken, diğer iki haznede sırasıyla Türk restoranı ve hediyelik eşya bölümü bulunuyor. Türkiye Pavyonu, ülkenin farklı bölgelerinden çıkarılan mermerlerle birlikte toprak, kerpiç, cam, seramik, bakır, çelik ve ahşap kullanılarak oluşturuldu.