Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu
İşveren istekleri ve kentsel analizler ışığında ihtiyaç programı oluşturuldu.Arazi çekme payı içerisindeki ağaçlar gözetilerek optimum yerleşim alanı tanımlandı. Eğimli arazi üzerinden farklı kotlarda giriş alınmasına karar verildi. Ana mekanlar ve sirkülasyon alanları yapı kütlesinde farklılaşarak cephe ve kütle artikülasyonunu oluşturdu. Kütüphane ise bir bilgi kütlesi olarak kompozisyonun tepesinde yerleşti. Peyzaj farklı kotlarda yer alan platformlar ve onların arazi üzerine dağılması ile oluşturuldu. İç mekan tasarımları ise farklı kullanımlara esnek bir şekilde hizmet edebilecek mekanlar tasarlamak gayesi ile oluşturuldu.
Konferans Salonu
Doğrudan park kotundan girilen fuayeden giriş alan konferans salonu 350 kişi kapasitesine sahip, gerekli teknik donanımlara sahip, eğimli yüzeye sahip bir alandır. En alçak kot salon içerisinde 3.90 metredir.
Fuaye
Park kotundan tanımlanan giriş doğrudan fuayeye bağlanır. Fuaye yüksek tavanlı geniş bir hacimdir. Diğer mekanlarla fiziksel ve görsel iletişime sahip bir mekandır. Buradan doğrudan konferans salonuna girilebildiği gibi, atölye ve üst fuayeye de ulamak mümkündür.
Forum/Sesli Çalışma
Üst fuayeden gelinen bu alan kütüphanenin sesli çalışma alanını oluşturmaktadır. Grup çalışmalarına elverişli tefriş bulunmaktadır. Ayrıca kentlinin gelip forumlar düzenleyebileceği veya ufak çapta sunum ve derslerin düzenlenebileceği alanlar mevcuttur.
Kütüphane
Bilgi kütlesine giriş forum içerisinden tanımlanan heykelsi bir merdiven ile sağlanır. İlk gelinen yer çift hacimli bir mekanda bir tarafta tüm cepheyi kaplayan bir kitaplık ve insanların oturup çalıştıkları bir amfidir. Bu mekan aynı zamanda bireysel, rahat okumalar yapmaya uygun şekilde tefriş edilmiştir. Farklı disiplinlere göre tasarlamış raflar arasında çalışacak alanlar bulunur. İki katlı kitaplıkların arasındaki çalışma masaları çift hacimli ferah bir hacme sahiptir.