Refahiye Anaokulu ve Kültür Merkezi
Projede iki ana fonksiyon bulunmakta, anaokulu ve kültür merkezi.Yapı geneli tek kattan oluşmaktadır. Arazi kotlarının müsaade ettiği noktada Kültür Merkezinin bodrum katında ortak bir teknik merkez oluşturulmuştur.
Anaokulu 5 sınıf, faaliyet alanı, oyun etkinlik alanı, oyun nişleri, kütüphane, müzik odası, uyku odası,yemekhane(yeme alan, hazırlık, el yıkama), öğretmenler odası, idare(danışma, müdür), kirli ve temiz giriş, tuvaletler, depo ve dolaşım alanlarından oluşmaktadır.(Toplam 1047m²)
Kültür merkezi ise çok amaçlı salon, 96 kişilik eğimli salon, mutfak, fuaye, idare, hazırlık alanı, depo, dolaşım alanları ve bodrum kattaki teknik alanlardan oluşmaktadır. (Toplam 950 m²)
Yapının mimari diline karakterini veren ana unsurların temelinde iklimsel girdileri göz önüne alarak çatılarda oluşturulan kırıklıklar yer almaktadır. Bu bağlamda ortaya çıkan tasarım dilinin ise çocukların dünyasına daha yakın olacağı düşünülmüştür. Basit yapısal formların bir kompozisyonu olan projede renk kullanımı öne çıkmaktadır. Tüm bu ana kararlar ile çocukların dünyasının daha da zenginleşmesi arzulanmıştır.
Anaokulu çocuklara korunaklı bir dış mekan sağlamak adına bir orta avlu etrafında şekillenmiştir. Bu sayede sınıfların hem bahçe ile doğrudan bir ilişkisi oluşmuş hem de Doğu ve Güney ışığından çocukların ağırlıklı zaman geçireceği mekanlar olan sınıfların faydalanması hedeflenmiştir. Yemekhane, faaliyet alanı ve etkinlik alanları ise yine avlu ile görsel ilişki içinde olması düşünülmüştür.