İlgili Projeler

Işık Çelik Yönetim Ofisi

Kaba inşaatı sonrasında dahil olunan projenin cephe tasarımı, ofis yerleşimleri, iç mekan tasarımları ve uygulamaları Soda Mimarlık tarafından yapıldı.

İzmir Dökümcüler Sanayi Sitesinde yer alan Işık Çelik Yönetim Ofisi, büyümekte olan şirketin yönetim ekibi ve ofis personellerinin ihtiyaçlarının karşılanması için tasarlandı.

Üç katlı yapının zemin katında karşılama alanı merkeze konumlandırılarak, finans, muhasebe ve ik birimlerine bu merkez çevresinde yer verildi. İkinci katta toplantı odaları ve yönetici ofisleri yer alırken son katta bireysel çalışma alanları ve dinlenme odaları yerleştirildi.

Bina çekirdeğinin her katta ulaştığı geniş sirkülasyon alanı merkezde yer alarak bu birimleri birbirine bağlarken, merkez ve birimler arasındaki şeffaf ilişki cam bölmelerle sağlandı. Bu şeffaf ilişki dışarıya da açılarak cephe karakteristiğini oluşturmaktadır. Planının merkezinde yer alan bu geniş sirkülasyon birimi dışarıyla olan ilişkisini de cam giydirme cepheyle sağlamıştır.Cephe tasarımında malzeme kararları verilirken sanayi bölgesi olması sebebiyle çevresel etkilere daha dayanıklı materyaller tercih edildi.

İç mekan tasarımında Soda Mimarlık tarafından firmaya özel olarak tasarlanan mobilyalar kullanılmıştır. Malzeme tercihleri ağırlıklı olarak meşe ahşap kaplamalara ve grizio mermerlere yer verildi.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Bornova
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Işık Çelik Döküm
Ana Yüklenici: Soda Mimarlık
Peyzaj Mimarlığı: Soda Mimarlık
İç Mekan Projesi: Soda Mimarlık
Cephe Tasarımı: Soda Mimarlık
Fotoğraf: Zeren + Mehmet Yasa Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 806 m2
Toplam İnşaat Alanı: 1500 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Abdullah Taşdönderen

Salih Fürgan Kocaoğlu