İlgili Projeler

Oven & Dough

KuccuK Architects tarafından tasarlanan Oven and Dough, Londra, Paddington''''''''da yer alan bir İtalyan restoranıdır.

Minimalist bir İtalyan tasarım anlayışına sahip olan projede kültleşmiş İtalyan malzemelerden, terrazzo ve terracotta malzemeleri ağırlıklı olarak kullanıldı. Terazzo ile oluşturulan çerçeve ile altıgen terracotta karolar, mekanın dıştan içe ve alt kata doğru devamlılığı sağlandı. Projede ışığı yansıtmak ve kullanıcılara ferah bir alan hissiyatı vermek için tavanda ayna kullanımı tercih edildi. Duvarlarda ise mermer, pirinç ve kendi başına birer bibloya dönüşen antika aynalar kullanıldı. Oven & Dough ne kadar tarihi geçmiş olan bir bölgede, tarihi öneme sahip kültleşmiş malzemelerle tasarlansa da modern dokunuşlar ile günümüze ilham vermeye çalışılmıştır.

Fırın mutfağında kullanılan beyaz seramikler ile mekanda sade ve temiz bir atmosfer yaratıldı. Fırındaki taze pizzaların sıcaklığının kaldırımdan yürüyenlerin de hissedilebilmesi için fırın dışarıdan gözükecek şekilde yerleştirildi.

Restoranın üst katında modern bir tasarım anlayışı benimsenirken alt kattaki kilerde antik bir mahzen havası yaratıldı. Mahzen, kalabalık grupları ağırlayacak boyutlarda tasarlanmış ve modern dokunuşlar olan mekanlarla çevrelenmiştir.

Londra’nın sınırlayıcı cephe tasarım kuralları gereği, cephede yaratılamayan serbestlik bir çeşit restoran vitrini gibi kullanılan ön cephe ile sağlanmıştır. İçerideki fonksiyon detayları üzerine dışarıdakilere bilgi veren, aydınlatma ve yosun ile desteklenen kabartı tabela, mekan girişinde algısal bir çerçeve oluşturması düşünülmüştür.

Künye
Proje Yeri: Londra, İngiltere
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 100 m2
Toplam İnşaat Alanı: 200 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Can Küccük