Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

29 Mayıs Üniversitesi Rektörlük Ofisi İç Mekan Tasarımı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye yerleşkesinde bulunan rektörlük katında konumlanan rektörlük yönetim ofisi, toplantı alanı çalışma alanı Studio EG Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Mekân da geleneksel çizgilere yer verilmiş ve bir bütün olarak ele alınmıştır. Bu görsel bütünlük sayesinde birbirleriyle uyumlu ve net malzeme seçimleriyle sağlanmıştır. Ayrıca Modern ve geometrik dokunuşlar bu ofisin geleneksel çizgide bulunuşu, fakat bir o kadar da eğitim kurumu olması hasebiyle geleceği şekillendiren modernizmin ileriye dönük bakış açısını tasarım anlayışı olarak betimlemiştir.

Özellikle tavanda yansıtılan geometrik çember vurgu bu anlatım biçimini sembolize ediyor.

Eğitim yöneticisi yani rektör için tasarlanan masa 4 metre uzunluğunda geniş ve verimli bir çalışma alanını kapsamaktadır. Günlük toplantıların yapılacağı 1 adet toplantı masası bulunmakta aynı zamanda çalışma masasının karşısında ki oval dizilim sayesinde odak toplantı eylemini de gerçekleştirebiliyor olması hedeflenmiştir. Mekân da ahşap harelerinin baskın hissedileceği karaağaç kaplaması tercih edilmiştir. Bu kaplama ahşabın sıcaklığını ve baskınlığını açık şekilde ifade etmektedir. Ahşabın yönleri mekân da geometrik dil ile anlatılmıştır. Kullanılan pirinç detaylar ise mekana şık anlamda dokunuşu gerçekleştirmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: Ümraniye, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Eğitim
İşveren: 29 Mayıs Üniversitesi
Fotoğraf: Alt kat Architecutral Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Eslek

Gökhan Gökhan