Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

TC Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Kompleksde öğrenci yaşamının geçeceği mekanlar: öğrenci girişleri, servis mahalleri, dolaşım güzergahları, derslikler ve amfiler, laboratuvarlar, kantin/dinlenme gibi sosyal kullanımlar, avluya açılım, "öğrenciye has ortamlar" olarak ele alındı.

Öğretim üyesi odaları gerek yatayda, gerekse düşeyde öğrenci ortamından ayrıldı. Girişleri ayrı. Öğretim üyesi odaları Fen ve Edebiyat olarak iki blok şeklinde, dersliklere dik yönde, avlunun batı ve doğu kenarlarında yükselmekte; avlunun güney kenarında Dekanlık kullanımıyla biribirine bağlanmakta. Giriş seviyesinde öğrencilerle ilgili kullanımlar (bilgisayar laboratuvarları, öğrenci işleri, ofisler vb.) yer almakta, sözü geçen "öğrenci ortamı"yla birleşiyor.

Bu iki bloğun kuzey uçlarındaki merdiven ve asansör kovalarıyla dersliklere ve laboratuvarlara ulaşılmakta, öğretim üyesi–öğrenci trafiği kesişimi bu noktalarda gerçekleşiyor. Sözü geçen avludaki geniş havuz, Adıyaman Üniversitesi amblemindeki Nemrut Dağı'nı simgeleyen üçgenin yansıması. Öğretim üyesi ve öğrencilerin hem alleden, hem de kuzey çeperdeki araç yolundan yaklaşmaları sağlandı.

Künye
Proje Tipi: Yüksek Öğretim Yapısı
İşveren: TC Adıyaman Üniversitesi
Statik Projesi: Yüksel Konkan
Mekanik Projesi: İrfan Canpınar
Elektrik Projesi: Kemal Aykaç
Proje Başlangıç Yılı: 2008
Proje Bitiş Yılı: 2008
İnşaat Başlangıç Yılı: 2008
Arsa Alanı: 18.000 m²
Toplam İnşaat Alanı: 25.000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gönül Aslanoğlu Evyapan

Ekrem Bahadır Çalışkan

Emre İmik
Yardımcı Mimar(lar)
Selcen Özgül Özkan
Canay Batırbek