+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

INC Research Istanbul Merkez Ofisi

AVCI Architects 2014 yılında uygulaması biten projeyi anlatıyor:

Uluslararası medikal araştırma şirketi INC Research İstanbul Merkez Ofisi, Göztepe Nida Kule 14. katta yer almaktadır. Proje 450 m² inşaat alanına sahiptir.

Şirketin kurumsal kimliğinin mekanın bileşenleriyle bütünleşmesi, ihtiyaç analizi ile oluşan fonksiyon şemaları ve çalışanların gün ışığından üst düzeyde yararlanması üzerine geliştirilen açık planlı ofis şeması tasarımın başlangıç noktasını oluşturmuştur. Açık ofis ve yönetici ofisleri binanın çeperlerinde yer alırken teknik hacimler, baskı odaları, mutfak gibi yardımcı mekânlar iç kısımlarda yer almıştır. Tasarımda aynı zamanda mümkün olduğunca lokal ve doğal malzeme seçimleri göz önünde bulundurularak Avci Architects'in önemsediği sürdürülebilirlik yaklaşımı bu ölçekte bir projede de geçerliliğini korumuştur.

Giriş hacminden bağlanan ana koridor aksı mekanın omurgasını oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Koridorun bir tarafı sürekliliği olan bir duvar yüzeyi, diğer tarafı ise resepsiyon alanı ve açık ofislerle sınırlanmaktadır. Bu omurgayı tarifleyen ana duvar, mekânsal ve kurgusal kimliği bağdaştıran ve yansıtan bir yüzey olarak ele alınmıştır. Mevcutta bulunan brüt beton duvar yüzeyi bu haliyle korunmuş, Avci Architects tarafından tasarlanan grafik uygulamaları ile kurumsal kimlik ve mekânsal bütünlük yansıtılmıştır. Mekânsal omurgayı oluşturan ana koridorun asma tavanı ise mekanik-elektrik altyapının da omurgasını da içermektedir.

Mekanın ana fonksiyonel hacmi olan açık ofisler zeminde ve tavanda malzeme geçişleri ile ayrıştırılmış olmakla birlikte, mekandaki ferahlık ve genişlik hissini sağlayacak şekilde kesintisiz olarak düzenlenmiştir. Teknik altyapının koridor asma tavanı içerisinde çözülmesi sayesinde, açık ofislerin tavanı binanın mevcut betonarme yapısını yansıtmak üzere açıkta bırakılmış ve üzeri tozumaz cila ile boyanmıştır. Bu hacimdeki aydınlatma sistemi de tavandaki kaset sistemini vurgulayacak şekilde, ışık değerleri hesap edilerek, rastlantısal ancak homojen bir düzende yerleştirilmiştir. Aynı şekilde mekanik havalandırma için de kaset sistem ana veri olarak ele alınmış, cihazlar kaset içlerine gömülmekle birlikte gizli ışık detayları ile bir obje haline getirilmiştir. Açık tavan ve yine açık bırakılan kolonlarda yani tüm brüt beton yüzeylerde elektrik kablolaması galvaniz borular içine alınarak yüzeyden götürülmüş, mekan ve malzemenin doğasına uyum hassasiyeti gözetilmiştir.

Mekanın uç kısımlarında yer alan kapalı ofisler, yönetici odaları, toplantı odası ve telekonferans odalarını içermektedir. Bu mekanları ayıran bölücü sistemler cam ve antrasit renkli metal yüzeylerden oluşmaktadır. Bu sayede kapalı ofis içlerinden açık ofisin ve mekanın tümünün netlikle algılanması sağlanmıştır. Kapalı ofis içlerinde ağırlıkla beyaz ve antrasit gibi nötr renkler kullanılmış, brüt beton yüzeylerle ve genel tasarım yaklaşımı ile bütünleşmesi sağlanmıştır.

Resepsiyon alanı, ana giriş kapısının karşısında konumlandırılmış, açık ofislerle görsel algıyı kesmeyecek şekilde belli bir grafik düzende tasarlanmış boyalı metal profillerden oluşan bir bölücü sistem ile ayrılmaktadır. Hacmin arka sınırlandırıcı duvarında ise kurumsal kimliği yansıtacak bir grafik yüzey oluşturulmuştur. Bu duvar aynı zamanda bu alana hizmet eden mekanik havalandırma cihazlarını da içermektedir. Duvarın alt ve üst hattında devam eden yatay menfezler teknik gereksinimden kaynaklanmaktadırlar ancak bir tasarım girdisi olarak değerlendirilerek nitelikli hale getirilmişlerdir.

Ofis personelinin ihtiyaçlarından olan mutfak hacmi, hemen yanında break-out alanı olarak tanımlanan, kısa süreli yeme-içme, mola ihtiyaçlarına cevap verecek bir alanla desteklenmiştir. Bu alanda yer alan yüksek masa aynı zamanda geçici çalışma ve kısa süreli toplantı olanakları da sağlaması amaçlanarak tasarlanmıştır.

Kullanıcıların modern ofis ihtiyaçları ile kurumsal kimlik değerleri göz önünde bulundurularak tasarlanan ofis, 2014'ün Aralık ayından bu yana INC Research İstanbul Merkez Ofisi olarak hizmet vermektedir.

Harita
Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
Mimari Proje Ekibi: Selçuk Avcı, Deniz Nar, Özge Öztürk, Hatice Büşra Al Özdilek, Berrin Özdemir
Ana Yüklenici: DİEM Mühendislik Mimarlık
Grafik Tasarım: Tolgahan Akbulut
Mekanik Projesi: Arke Mühendislik
Elektrik Projesi: ERKE Mühendislik
Fotoğraf: Gürkan Akay
Mimari Mesleki Kontrollük: Selçuk Avcı, Deniz Nar, Özge Öztürk
Proje Başlangıç Yılı: 2014
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Toplam İnşaat Alanı: 450 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Selçuk Avcı

Deniz Nar

Özge Öztürk

Hatice Büşra Al Özdilek