İlgili Projeler

Akyunus Apartmanı

Arten İnşaat Mimarlık tarafından tasarlanan Akyunus Apartmanı, Fenerbahçe'de bulunuyor.

Fenerbahçe'de bulunan Akyunus Apartmanı, ana cadde üzerinde yer alan bir kentsel dönüşüm projesidir. Araç trafiğinin yanı sıra önünde yer alan geniş yaya yolu ve park sayesinde yoğun yaya sirkülasyonuna da açık bir konumdadır.

Yönetmelik ve arsa payları gereği bu bölgede yer alan kentsel dönüşüm projelerinin plan ve kütlelerinde esneklik imkanı oldukça sınırlıdır. Bu bağlamda yapı ve cephe elemanları ile tasarlama kaygısına çözüm üretilmeye çalışılmıştır. Apartmandaki kullanıcılar genel olarak mevcut kat maliklerinden oluşmaktadır. Bu nedenle projelendirme aşamasında karşılıklı görüşmeler yapılarak kullanıcı ihtiyacına yönelik çözümler sunulmuş; renk, doku, malzeme ve mahal tercihleri ile her dairenin kendi ruhunu yansıtması sağlanmıştır.

Bina kütlesinde karşımıza çıkan kalıplaşmış kütle formu cephe elemanları ile esnetilmeye çalışılmıştır. Alüminyum kompozit ve Sinterflex cephe kaplama malzemeleri, kaplama özelliğinin ötesine geçerek, farklı açı ve derinlikler ile 3 boyutlu olarak kullanılmış, cephede daha dinamik bir kabuk oluşturulmuştur. Bu cephe hareketindeki ritim, cephede kullanılan lineer aydınlatmalar ile gecenin karanlığında da etkisini korumaktadır.

Akyunus Apartmanı Projesi, kentsel dönüşüm projelerinin tasarlanabilir projeler olduğu farkındalığını sağlamayı amaçlamış projeler arasında yerini almıştır.

Künye
Proje Yeri: Kadıköy, İstanbul, Kadıköy
İşveren: Arten Mtek Adi Ortaklığı
Ana Yüklenici: Arten Mtek Adi Ortaklığı
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2023
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2023
Arsa Alanı: 1006 m2
Toplam İnşaat Alanı: 3936.28 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ayşegül Şakar Akova