Moda Evi
Yapıldığı dönemin alışkanlıkları doğrultusunda tasarlanan Moda Evi’nde, iç mekan kurgusu da bu döneme bağlı olarak planlandı.Moda Evi’nin kapalı mutfağı ve mutfak hizasının koridordan taşması nedeniyle daralan iç mekanları, ev sahibinin yaşam alışkanlıkları da göz önünde bulundurularak ve günümüze uyarlanarak, evin daha geçirgen hale getirilmesi ve yapısal birtakım değişiklikler yapılması sağlandı.
Mevcutta kapalı plan çözümüne sahip Moda Evi’nde, dar ve dolaylı koridor yenilenerek mekanla bütünleştirilirken, salon ve mutfağın manzaraya bakan yüzü şeffaflaştırılarak, var olan potansiyel açığa çıkarıldı. Ev sahibinin de önceliği olduğu için evin çarpıcı manzarasının iç mekanlarda da güçlü bir şekilde algılanabilmesi ve mekanın daha aydınlık olması sağlanırken, geniş kullanım mekanları da oluşturuldu.
Evdeki en köklü değişiklik salon-giriş-mutfak birlikteliğiyle sağlandı. Salonun cephesindeki doğramaların değiştirilmesi ve cepheyi bölen kolon-duvar ilişkisinin alaşağı edilmesiyle, iç-dış ilişkisi güçlendirilerek balkon da evin bir parçası olarak tanımlandı. Kapalı olan mutfak, yeniden kurgulanarak yarı açık mutfak haline getirildi. Salon ile görsel ilişkisi sürekli olan mutfak da manzaraya hakim hale getirilerek, salon ve mutfağın daha geniş algılanması sağlandı.
Ana giriş holü büyütülürken, ona bağlanan koridor da tek düzlemde tüm mekanlara ulaşılabilir hale getirildi. Böylelikle ana yaşam alanına hakim ve manzaranın tüm ev boyunca hissedilebildiği bir mekanlar bütünü sağlandı. Kullanılan aynalar ve cam gibi geçirgen yüzeylerle bu bütünlük daha da belirginleştirildi. Oldukça geniş yer kaplayan ıslak hacimler, yeniden planlanarak içerisinde ardiye odası, geniş bir genel banyo ve sauna ile jakuzili bir ebeveyn banyosu oluşturuldu. Standart yapıdaki ıslak hacimler ise mekanın bütününe göre yeniden ele alındı.
80 metrekare olan salonda, matematikçi-yazar ev sahibine kullanım kolaylığı sağlayacak bir çalışma köşesi oluşturularak, salon içerisinde farklı kullanım alanları yaratıldı. Büyük davetlerde kullanılmak üzere seçilen geniş yemek masasıyla da iç mekanda bütünlük sağlandı. Yalnız yaşayan ve hafta sonlarında kızıyla vakit geçiren ev sahibinin yaşam biçimine uygun olarak kurgulanan Moda Evi’nde, ev sahibinin kızı için arkadaşlarını davet edebileceği esnek kullanımlı bir genç odası tasarlandı.
Maskülen-modern bir tarzda tasarlanan Moda Evi’nde ağırlıklı olarak doğal meşe kullanıldı. Meşenin farklı cilaları ve tonları ile yapılan kombinasyonlar ve nötr renkli tuğla kullanımı ile sıcaklık artırılırken, evin genel karakteri oluşturuldu. Detaylar, doğramalar ve zeminde ise koyu renkler kullanılarak kontrast sağlandı. Ayna ve cam kullanımı ile evin derinliği ve şeffaflığı sağlandı. Pirinç renkli aksesuar ve aydınlatmalar ile de mekan zenginleştirildi.