SIEC - S Uluslararası Binicilik Merkezi
Brigitte Weber Architects'in tasarladığı binicilik kulübü İstanbul İstinye'de bulunuyor.SIEC, İstinye eteklerinde oldukça eğimli ve üçgen yapıda olan arazide, 9740 m2 alanda kurulu, at sporlarıyla ilgilenenlerin faydalanabileceği, doğayla iç içe bir binicilik tesisi olarak tasarlanmıştır. Binicilik için gerekli olan arazi dümdüz ve dikdörtgen konumlanması gerektiğinden, 16 metreye varan kot farkındaki hacimler, ahır olarak değerlendirilerek dezavantaj avantaj haline dönüştürülmüştür. Böylelikle yükselmek yerine aşağı doğru gömülen kapalı manej, bölge için önemli bir kriter olan mahalle ve manzara dokusunu bozmamış, atların rahatsız olabileceği görsel yoğunluk kot farkıyla engellirken, manzaranın binici için görülebilirliği de sağlanmıştır.
Binicilik sporunun her türlü hava koşulunda gerçekleştirilebileceği merkezde, 70 x 35 m boyutlarındaki açık manej, 50 x 25 m boyutlarındaki kapalı manej ve de aralarında yer alan kulüp binasının içinde cafe-restoran, soyunma odaları ile yönetim birimleri yer almaktadır. 56 ahırın bulunduğu binicilik merkezinde eyer odası, at yıkama bölümü, adale yumuşatma, ısıtma ve tedavi amaçlı kullanılan solaryum bulunmakta, veteriner ve nalbanthane hizmetleri de aynı alan içerisinde gerçekleştirilmektedir. Cam cepheli cafe-restoran bölümü, maneje hakim olacak şekilde plana yerleştirilmiş, içeride oturanların aktiviteleri izleyebilmesi, hem de açık manejde at binerken manzaranın görülebilmesi sağlanmıştır.
Alışılageldik ahşap oymalı, ağır işçilikli rustik tarzlardan farklı tasarlanan SIEC, modern mimari örneklerini ortaya koyan, sadeliğe önem veren, ahşap ve doğal taşın ağırlıklı kullanıldığı, daha kararlı çizgilerin hakim olduğu bir mimari dile sahiptir. Önemli bir tasarım kriteri olan doğal ve yapay ışık, engelli koşu yapan ve etraflarındaki gölgeleri sürekli engel olarak algılayabilen atlar için, homojenize, gölge oluşturmayan aydınlatma sistemleri ile çözülmüştür. Açık manejde etraftaki nesneler güneşten gelen ışığın hiçbir noktada gölge oluşturmayacak şekilde konumlandırılırken, geceleri de açık manejin aydınlatması gölge yapmayan projektörler tarafından sağlanmaktadır. Hassas ve meraklı olan bu hayvanların rahat ve sağlıklı yaşayabileceği, binicilerin ise kendilerini doğayla iç içe ve özgür hissedebilecekleri bir habitat hedeflenmiştir.