İlgili Projeler

Taşkıran Medikal Estetik Kliniği

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

İstanbul Caddebostan mahallesinde, yoğun trafik olan ve dikkat çeken bir noktada konumlanan mahallin eski işlevini değiştirmesi, bulunduğu yerden ötürü eski sayfiye yeri algısını taşıması ve aynı zamanda çağdaş bir klinik izlenimi vermesi amaçlanmıştır.

Büro’nun konsept aşamada projeye analojik yaklaşımı, estetik işlem yapan doktorun işindeki müdahale sürecini, bir seramik sanatçısının eserine şekil veren yaklaşımına benzetmesinden kaynaklanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda eğrisel beyaz ve ahşap yüzeyler ziyaretçileri iç mekanda gerekli noktalara yöneltirken, yumuşak ve sıcak toprak renkleri işlemlerden önce gerginlik yaşayan hastaları sakinleştirme görevini üstleniyor.

Klinik içerisindeki alanlar kullanım amaçlarına göre zemin malzemelerini belirlemektedir. Sürekli steril bir ortam gerektiren işlem odalarında derzsiz PVC zemin elemanları kullanılırken, genel dolaşım alanlarında derzin minimize edildiği, eğrisel ahşap plakaların hizalarına uyumlu olacak şekilde waterjet özel kesim mermer zemin plakaları kullanılmıştır. Eski sayfiye yeri hissini tutmak için eğilebilen kontra üzeri ahşap latalar konularak mekanda dinamik ve sıcak bir etki amaçlanmıştır. Tavan yüksekliğinin az olması sebebiyle koridorda eliptik havuzlar oluşturularak, rahat bir sirkülasyon kurgusu amaçlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Kadıköy, İstanbul
Proje Tipi: Diğer Sağlık Yapıları
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: İbrahim Can Taşkıran
Danışman: Usal Danışmanlık, Ahmet Öztürk
Ana Yüklenici: Büro Simpelt
Peyzaj Mimarlığı: Verda Botanic
Proje Yöneticisi: Yiğitcan Ülkücü
Grafik Tasarım: WEAREKA
Fotoğraf: Selahattin Acar
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Toplam İnşaat Alanı: 105 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Yiğitcan Ülkücü
Yardımcı Mimar(lar)
Yiğit Babacan
Koray Haktanır